Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Telewerk krijgt in Wallonië ook na coronacrisis stevige boost: “Bewezen dat het systeem werkt”

Heel wat werknemers doen vandaag gedwongen aan telewerk, maar Waals minister van Mobiliteit Philippe Henry (Ecolo) wil er een duurzame manier van werken van maken. In de krant L’Echo kondigt hij een Waalse taskforce aan die het telewerk moet boosten in de administratie en in de private sector.

9 reacties

 • Stefanie van Dijk

  3 jaar geleden
  Maar nog altijd niks geregeld voor Be-Nl grensarbeiders die met de crisis ook graag thuis zouden werken ipv aanschuiven aan de grens met verklaring van de werkgever ...
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  3 jaar geleden
  Verder laten thuiswerken ,loonwagens afschaffen ,ze zullen de 5 a 6 miljard die ze aan loonwagens op de burger zijn nek schuiven ieder jaar goed kunnen gebruiken om het nog "groter" gat te vullen dat nu extra ontstaan is.Overigens ,files zijn ook meteen opgelost ,milieu vaart er wel bij ,wat moet men nog meer ,als ze hier geen lessen uit getrokken hebben en weer zuiver en alleen aan geld in deze kapitalis-tische staat denkt is niet waardig te besturen,
 • Bart Schellens

  3 jaar geleden
  Hij nooit gesnapt waarom er zo veel naar Brussel moeten rijden om op een bureautje te zitten. En ze krijgen er nog nen dikke auto met enorm belastingvoordeel voor.
 • Elise Van Damme

  3 jaar geleden
  Mijn man doet al 10 jaar aan telewerk. Niets dan voordelen en dat werkt zeker! Hij werkt zelfs veel efficienter en meer dan die jaren ervoor. Ook goed voor files op te lossen en het klimaat.
 • Emi Hergersberg

  3 jaar geleden
  Thuiswerk is goed voor de gezondheid en voor de mobiliteit . Graag ook meer thuiswerk voor de kinderen.
 1. WEERBERICHT. De dag start droog met hier en daar opklaringen, later kans op enkele buien

  WEERBE­RICHT. De dag start droog met hier en daar opklarin­gen, later kans op enkele buien

  Het is vandaag op de meeste plaatsen eerst grijs met in het oosten nog wat motregen, in de Hoge Ardennen soms lichte sneeuwval. In de loop van de dag verschijnen er op meerdere plaatsen opklaringen en in het noordwesten soms brede opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het dan weer zwaarbewolkt en mistig. In de kuststreek vallen enkele buien die in de late namiddag geleidelijk het land verder binnentrekken, meldt het KMI.
 2. ONZE OPINIE. “Wat sommige verdachten in het terreurproces doen, neigt naar chantage”
  PREMIUM
  45

  ONZE OPINIE. “Wat sommige verdachten in het terreurpro­ces doen, neigt naar chantage”

  Eerst moesten de ‘glazen kooien’ afgebroken worden en nu moet ook het transport van de gevangenis naar het proces ‘minder vernederend’ verlopen. “Wat sommige verdachten en hun advocaten op het terreurproces aan het doen zijn, neigt stilaan naar chantage”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De juridische martelgang voor de slachtoffers nog wat rekken, daar zien zij geen graten in.”