Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Baert Marc

Telewerk ‘geen wonder­oplossing’ voor files: aantal ritten daalt amper

Ook als we massaal gaan thuiswerken, blijft de druk op onze wegen hoog. Dat zegt het Federaal Planbureau in een nieuwe studie, meldt De Standaard vrijdag.

13 reacties

 • Dirk Billiet

  8 maanden geleden
  telewerk is nochtans verplicht sedert een paar weken! Ik hoor en zie wel van vrienden en familie dat op veel firma's waar het perfect kan, het personeel niet mag en velen willen ook niet ivm lastige thuisomgeving. Een familielid moest zelfs met positieve coronabesmetting maar zonder symptomen aanwezig zijn op bureau... zet u wat verder met mondmasker zei de bazin.
 • ALAIN CATRY

  8 maanden geleden
  Een van de grootste materiële verslaving van de mens , na de smartphone ! Angst om met het openbare vervoer , e-commerce leveringen ... nemen maar toe !
 • boris paesen

  8 maanden geleden
  Het feit dat telewerken wel degelijk verplicht is momenteel voor zij die van thuis uit kunnen werken is er weinig te merken. De gewest wegen en autostrades zijn even druk als voor corona.
 • Jos Spriet-Dewaele

  8 maanden geleden
  veel mensen die telewerken doen dit s'avonds als de kinderen in bed zijn. Tijdens de dag trekken ze er op uit en vrachtvervoer zal niet afnemen als de bevolking blijft toenemen. Openbaar vervoer ja Maar stopt dit waar je moet zijn. je kan beter 1 keer per week je auto nemen en alles in 1 keer doen 
 • URBAIN CELIS

  8 maanden geleden
  dit is geen wonderoplossing: waar ik woon rijden (zone 30) rijden nu evenveel wagens dan vroeger, meer kleine vrachtwagens en ook grote, industriepark achter mijn deur opgetrokken voor ik daar kwam wonen
 1. HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke maatregelen moeten dan gelden? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvin­den? En welke maatrege­len moeten dan gelden? Dit is jullie mening

  De organisatie van Pukkelpop heeft laten weten dat de editie van 2021 niet doorgaat na “onverwachte wijzigingen na het Overlegcomité”. De organisatie vindt het te moeilijk om aan alle regels te voldoen. “PCR-testen van 72 uur werden teruggebracht naar 48 uur”, zegt de woordvoerder van Pukkelpop. “Antigeentesten hetzelfde verhaal. De geldigheidsduur werd van 48 naar 24 uur getrokken.” Veel mensen reageren teleurgesteld. Wat denk jij? Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke regels moeten dan gelden? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord, nu is het jullie beurt.