BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Teleurstellend”: politie stelde tijdens flitsmarathon meer en zwaardere overtredingen vast

De federale en lokale politie hebben tijdens de voorbije flitsmarathon van woensdagochtend 5 tot donderdagochtend 6 oktober in totaal 792.546 voertuigen gecontroleerd. Dat zijn er minder dan bij vorige marathons, mogelijk doordat meer mensen van thuis werkten naar aanleiding van de staking bij de spoorwegen. Daartegenover staat dat het aantal en de ernst van de overtredingen toenamen.

30 reacties

 • Leo Legrelle

  2 maanden geleden
  Speedelecs gaan zo al sneller rijden in de 30 zone dan auto's. Ook 's avonds allen zonder licht of reflectoren. Doe daar eens wat aan aub. En dan verschieten dat ze omver worden gereden.
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  De "nichemarkt" die ze viseren heeft geen last van de crisis. Wat is voor hun nu een boete van nog geen 200 eur. Wat zakgeld. Daarvoor doen ze liever hun goesting.
 • Gilbert De Meyer

  2 maanden geleden
  gewoon de auto's afstellen , met begrenzer en sateliet gestuurd kan perfect, zouden veelminder ongevallen gebeuren , dan moet de verzekering niet telkens duurder worden.
 • Lucas Vissers

  2 maanden geleden
  Komt door het goede beleid van justitie ! Ge moet hier in Londerzeel eens de snelheden komen meten in een fietsstraat trouwens, daar wordt nog niet naar gekeken ! Gas geven en lawaai maken is nog het enige dat telt !
 • johan vankeirs

  2 maanden geleden
  Hoeveel zouden het er dan zijn zonder dat ze het vooraf verkondigen?Het is een beetje dweilen met de kraan open!
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. KIJK. Ongeduldige bestuurder in Schoten viseert auto met 'L' op de achterruit en voert meerdere gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit
  Play

  KIJK. Ongeduldi­ge bestuurder in Schoten viseert auto met 'L' op de achterruit en voert meerdere gevaarlij­ke inhaalma­noeu­vres uit

  Deze dashcambeelden doen de ronde op sociale media. De bestuurder in de Volkswagen wil zijn voorligger voorbijsteken, maar heeft te weinig geduld. Naast het bumperkleven, overschrijdt de automobilist meerdere verkeersregels. De wagen rijdt over een volle lijn, over een verdrijvingsvak,... Gevaarlijke manoeuvres, maar het roekeloos rijgedrag leidt niet tot incidenten.