Albert II, voormalig koning der Belgen.
Volledig scherm
Albert II, voormalig koning der Belgen. © EPA

Telefoontap suggereert dat koning Albert II betrokken was in dossier gelieerd aan Kazachgate

Telefoontaps door het Franse gerecht suggereren dat de voormalige koning Albert II betrokken was in een dossier dat in de onderzoekscommissie Kazachgate aan bod is gekomen, namelijk de poging om zakenman George Forrest een adellijke titel te verlenen. Dat schrijft de krant Le Monde.

 1. Patokh Chodiev sleept Belgische staat voor de rechter
  Update

  Patokh Chodiev sleept Belgische staat voor de rechter

  De Belgisch-Oezbeekse miljardair Chodiev sleept de Belgische staat en de Kamer van Volksvertegenwoordigers voor de rechter. Zijn advocaten vinden dat de onderzoekscommissie Kazachgate "uit haar rol valt" en "het vermoeden van onschuld" met de voeten treedt. Dat zeiden de advocaten vandaag op een persconferentie, meldt de RTBF. Kamervoorzitter Siegfried Bracke zegt dat hij akte heeft genomen van de klacht en dat hij een advocaat heeft aangesteld om de belangen van de Kamer te verdedigen.
 1. "Weinig waarschijnlijk dat politie gewaarschuwd werd over naturalisatie Chodiev"

  "Weinig waarschijn­lijk dat politie gewaar­schuwd werd over naturalisa­tie Chodiev"

  Het lijkt "weinig waarschijnlijk" dat de Bijzondere Opsporingsbrigade (BOB) in 1996 contact heeft opgenomen met de politie van Waterloo om haar te waarschuwen over het naturalisatieverzoek van Patokh Chodiev, de Oezbeekse miljardair die centraal staat in het dossier-Kazachgate. Dat heeft Benoît Dufour, voormalig lid van de BOB-Brussel, vandaag in de onderzoekscommissie naar de fiscale afkoopwet verklaard.