Jim (links) en Jim in de politiecel (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Jim (links) en Jim in de politiecel (rechts). © RV/VTM

Tegenstrijdige verklaringen, een twijfelachtig pv en camerabeelden: agenten riskeren vervolging voor dood Jim Cooreman (36)

“We hebben het besproken met drie, dat gebeurt heel snel.” Dat verklaarde één van de agenten aan Comité P, die hen confronteerde met de beslissing om Jim Cooreman (36) niet naar een dokter maar naar een cel te brengen. Het onderzoek naar de dood van Jim Cooreman - die twee jaar geleden in een politiecel stierf - zit vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws, die de verhoren met Comité P konden bekijken. De agenten riskeren nu een vervolging voor zijn dood. 

20 reacties

 • Clemens Ief

  1 maand geleden
  Leer het verschil tussen federale politie waar luchtvaartpolitie toe behoort en de lokale politie waar het hier over gaat mevr. Sauvillers
 • eddy van dorst

  1 maand geleden
  De volgende stap zien dat er geen agenten meer zijn om ons te beschermen eerst onze wapens moeten afgeven
 • Heinrich Van de Walle

  1 maand geleden
  Politie of geen politie , ik hoop dat deze niet zonder straf en ontslag eronder uit komen. Je gaat bij de politie om mensen te helpen en om orde op zaken te houden, echter de jongere generatie ziet dit enkel als een machtsstrijd om op mensen te jagen en geld uit uw zakken te halen. Maar pas op als ze eens echt moeten tussenkomen in een overval of inbraak, dan zie je ze niet en ook als je hen belt vragen ze nog of de daders al weg zijn. Ik vond de rijkswacht vroeger veel beter opgeleid.
 • Marco Vloeteren

  1 maand geleden
  het werk van politie is niet te onderschatten, da's een feit. Maar hulp bieden aan een persoon in nood, wat hier duidelijk het geval is, is een verplichting voor elke burger, ook politie dus. En hier is dat duidelijk niet gebeurd. Als ik op straat een persoon in elkaar zie zakken en ik bied geen hulp heb ik een proces aan mij been voor het niet bieden van hulp aan een persoon in nood met een verzwarende omstandigheid als die komt te overlijden. Op straat of in een cel is voor mij hetzelfde.
 • Danny Damiaens

  1 maand geleden
  Wanneer men een bevel weigert hoort men niet thuis bij de politie willems.Gelukkig zijn er beelden van!Men is dikwijls geshockeerd bij het optreden van de politie in the USA maar is het beter hier?
 1. Hoe zullen de vaccins reageren op de nieuwe variant? En zijn er nog andere Belgen besmet? Steven Van Gucht geeft antwoord
  Play

  Hoe zullen de vaccins reageren op de nieuwe variant? En zijn er nog andere Belgen besmet? Steven Van Gucht geeft antwoord

  Volgens viroloog Steven Van Gucht is er meer data nodig over de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant vooraleer we kunnen spreken van ‘de meest verontrustende ooit’. Ook benadrukt de viroloog dat het nog te vroeg is om te zeggen of de variant B.1.1.529 besmettelijker is dan de andere varianten. Dat liet hij weten in een interview met VTM NIEUWS. Wel stelt Van Gucht dat de variant sneller detecteerbaar is en gelooft hij dat er voorlopig niet meer besmettingen zijn in ons land.
 1. Infectioloog Erika Vlieghe vindt nieuwe coronavariant reden voor bezorgdheid, “maar het is ook niet de apocalyps”

  Infectio­loog Erika Vlieghe vindt nieuwe coronavari­ant reden voor bezorgd­heid, “maar het is ook niet de apocalyps”

  De nieuwe coronavariant B.1.1.529, die intussen de naam omikronvariant heeft gekregen, is volgens infectioloog Erika Vlieghe reden voor “bezorgdheid”. “Maar anderzijds is het ook niet de apocalyps”, zo zei Vlieghe vrijdag in het duidingsprogramma Terzake op Canvas. “Het helpt ook niet om nu te panikeren en het mag ons niet afleiden van het werk dat we in België nog hebben met de deltavariant”, aldus Vlieghe. Ook denkt de infectioloog dat de extra coronamaatregelen die vrijdag zijn afgesproken in het onderwijs niet zullen volstaan om de situatie “onder controle” te brengen.