Jim (links) en Jim in de politiecel (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Jim (links) en Jim in de politiecel (rechts). © RV/VTM

Tegenstrijdige verklaringen, een twijfelachtig pv en camerabeelden: agenten riskeren vervolging voor dood Jim Cooreman (36)

“We hebben het besproken met drie, dat gebeurt heel snel.” Dat verklaarde één van de agenten aan Comité P, die hen confronteerde met de beslissing om Jim Cooreman (36) niet naar een dokter maar naar een cel te brengen. Het onderzoek naar de dood van Jim Cooreman - die twee jaar geleden in een politiecel stierf - zit vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws, die de verhoren met Comité P konden bekijken. De agenten riskeren nu een vervolging voor zijn dood. 

19 reacties

 • Clement Alfons

  1 jaar geleden
  Leer het verschil tussen federale politie waar luchtvaartpolitie toe behoort en de lokale politie waar het hier over gaat mevr. Sauvillers
 • Heinrich Van de Walle

  1 jaar geleden
  Politie of geen politie , ik hoop dat deze niet zonder straf en ontslag eronder uit komen. Je gaat bij de politie om mensen te helpen en om orde op zaken te houden, echter de jongere generatie ziet dit enkel als een machtsstrijd om op mensen te jagen en geld uit uw zakken te halen. Maar pas op als ze eens echt moeten tussenkomen in een overval of inbraak, dan zie je ze niet en ook als je hen belt vragen ze nog of de daders al weg zijn. Ik vond de rijkswacht vroeger veel beter opgeleid.
 • Marco Vloeteren

  1 jaar geleden
  het werk van politie is niet te onderschatten, da's een feit. Maar hulp bieden aan een persoon in nood, wat hier duidelijk het geval is, is een verplichting voor elke burger, ook politie dus. En hier is dat duidelijk niet gebeurd. Als ik op straat een persoon in elkaar zie zakken en ik bied geen hulp heb ik een proces aan mij been voor het niet bieden van hulp aan een persoon in nood met een verzwarende omstandigheid als die komt te overlijden. Op straat of in een cel is voor mij hetzelfde.
 • Danny Damiaens

  1 jaar geleden
  Wanneer men een bevel weigert hoort men niet thuis bij de politie willems.Gelukkig zijn er beelden van!Men is dikwijls geshockeerd bij het optreden van de politie in the USA maar is het beter hier?
 • Soraja Salluyts

  1 jaar geleden
  Leven het politie leven nieuw opleiding hoe maak ik het leven van mensen omzeep. Overal maken ze mensen mottig en omzeep.
 1. Wetsvoorstel van N-VA om belastingcontroleurs te bewapenen, valt niet goed bij Open Vld: “We moeten er geen cowboys van maken”
  20

  Wetsvoor­stel van N-VA om belasting­con­tro­leurs te bewapenen, valt niet goed bij Open Vld: “We moeten er geen cowboys van maken”

  Open Vld-fractieleider Willem-Frederik Schiltz heeft grote bedenkingen bij het pleidooi van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) om belastingcontroleurs uit te rusten met een luchtdrukgeweer. Volgens Schiltz moet er zeker nagedacht worden over manieren om agressie tegen controleurs te vermijden, maar is bewapening niet de verstandigste piste. “We moeten van controleurs geen cowboys maken”, zegt hij op Twitter.
 2. Accijnshervorming vanaf 1 april: btw op energie blijft op 6 procent en sociaal tarief wordt afgebouwd
  UPDATE
  151

  Accijnsher­vor­ming vanaf 1 april: btw op energie blijft op 6 procent en sociaal tarief wordt afgebouwd

  De federale regering heeft een akkoord bereikt over de hervorming van de energiefactuur. De btw op gas en elektriciteit blijft permanent op 6 procent, maar in ruil worden er accijnzen op energie geheven. Ook wordt het uitgebreid sociaal tarief per kwartaal afgebouwd en is er een akkoord over de lagere voorschotfacturen voor energie. De regering houdt wel een noodrem bij de hand als de prijzen weer zouden stijgen. Volgens de berekeningen van de regering komt de kostprijs uit op 34 miljoen euro.