Sciensano-viroloog Steven Van Gucht. “In algemene termen klopt het dat hoe hoger de vaccinatiegraad is, hoe sneller we kunnen versoepelen." Hier: een gezellig terras in Tienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sciensano-viroloog Steven Van Gucht. “In algemene termen klopt het dat hoe hoger de vaccinatiegraad is, hoe sneller we kunnen versoepelen." Hier: een gezellig terras in Tienen. © Bollen

Tegen eind juli moet 80% Vlamingen ingeënt zijn: “Moeten we dan regels blijven opleggen aan héle maatschappij?”

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) maakt zich sterk dat 80 procent van de volwassen Vlamingen eind juli volledig ingeënt zal zijn. Zal dat het moment zijn waarop alle coronaregels overboord worden gegooid? Sciensano-viroloog Steven Van Gucht overloopt de mogelijke scenario's. “Wat doe je bijvoorbeeld als op het einde van de vaccinatiecampagne blijkt dat 10 tot 20 procent geen prik wíl? Blijven we dan maatregelen opleggen aan de héle maatschappij?”

72 reacties

 • marianne bertels

  2 maanden geleden
  Zie de toestand in IJsland waar 85% gevaccineerd is , waar nu terug alles verstrengd word omdat 3/4 van de gevaccineerden besmet zijn .
 • Liesbeth Cuppens

  2 maanden geleden
  Jonge mensen denken dat ze onaantastbaar zijn tot ze geconfronteerd worden met het fabeltje dat corona voor hen is. Het getuigt van egoïsme zich niet te laten inenten omdat men niet tot de kandidaat-zieken behoort. Zelfs zonder onderliggende aandoeningen kan men sterven aan corona. Wanneer men zich niet wil laten inenten omdat men gezond is, doe het dan uit solidariteit en verantwoordelijkheidsgevoel. Pas wanneer een voldoende hoge graad van vaccinatie bereikt is, zullen de maatregelen wegvallen
 • Vanhamme Sebastien

  2 maanden geleden
  Die dat denken dat ze plotseling hun vrijheid terug krijgen als ze gevaccineerd zijn vergeet het maar! Ze gaan ons nog tijdje in hun macht houden.
 • FRANK BRANTS

  2 maanden geleden
  Laat de vaccinatieweigeraars in hun kot blijven. Op hock plicht... En de vakantiegangers minimaal 14 dagen in quarantaine in beveiligde opvangoorden. Je moet er wat voor over hebben om de gezondheid van iedereen die wel de regels opvolgt te negeren. We zijn een vrij land dus ook een vrij land om de volksgezondheid te verzekeren. Ik blijf ook thuis en ik ben gevaccineerd !
 • sonja seykens

  2 maanden geleden
  Wie zich niet wil laten vaccineren moet de gevolgen zelf maar dragen . Ik vind niet dat je dan nog aan de gehele bevolking regels,kan opleggen . Iedereen doet met zijn lichaam wat hij wil das waar maar sta dan ook voor de gevolgen in . Iedereen vind het toch ook normaal dat kinderen tegen kinderziektes worden ingeënt. Waarom zo moeilijk doen...
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.