ANP
Volledig scherm
© ANP

Tegen eind juli 80 procent volwassenen volledig gevaccineerd in Vlaanderen: “Countdown van de vaccinatiecampagne"

Vlaanderen zet de komende weken volop in op tweede prikken. Tegen eind juli zou 80 procent van de volwassenen volledig gevaccineerd moeten zijn tegen het coronavirus. Dat is vandaag gezegd tijdens de wekelijkse briefing over de vaccinatie in Vlaanderen.

 1. Thibo (20) zag zijn levertransplantatie uitgesteld: “Hierdoor kreeg ik meerdere complicaties van mijn ziekte”
  Play

  Thibo (20) zag zijn levertrans­plan­ta­tie uitgesteld: “Hierdoor kreeg ik meerdere complica­ties van mijn ziekte”

  Thibo Roegiest (20) lijdt aan de chronische leverziekte psc. Vorig jaar zou hij normaal een nieuwe lever krijgen, maar door een tekort aan donoren is de transplantatie uitgesteld. In 2020 zijn er zo in ons land 20 procent minder orgaantransplantaties uitgevoerd dan normaal en dat is ook te wijten aan corona. Langs de ene kant omdat potentiële donoren besmet waren. Maar ook omdat de dokters op intensieve zorg het veel te druk hadden. En ook de lockdown heeft een invloed gehad.
 2. Glenn (30) krijgt tweede Pfizer-prik te vroeg, vaccinatiecentrum bevestigt fout: “Ongelukkige samenloop van omstandigheden”
  PREMIUM
  Oostende

  Glenn (30) krijgt tweede Pfi­zer-prik te vroeg, vaccinatie­cen­trum bevestigt fout: “Ongelukki­ge samenloop van omstandig­he­den”

  Opnieuw een ‘foutje’ in de vaccinatiecampagne. Nadat woensdag nog een vrouw uit Lille het verkeerde vaccin kreeg als tweede prik, werd ook bij de 30-jarige Glenn in Oostende de tweede Pfizer-inenting veel te vroeg toegediend. “Ik was doodsbang voor een trombose, want ik ben er gevoelig voor. Twee jaar geleden is mijn hand geamputeerd na een trombose”, zegt hij. Hoe is de fout kunnen gebeuren en maakt Glenn zich terecht zorgen?