Cécile Djunga kreeg na het weerbericht een telefoontje: "Je bent te zwart voor het scherm. We zien niets, alleen je kleren."
Volledig scherm
Cécile Djunga kreeg na het weerbericht een telefoontje: "Je bent te zwart voor het scherm. We zien niets, alleen je kleren." © Screenshots Facebook/RTBF

“Te zwart voor het scherm”: weervrouw RTBF reageert in emotioneel filmpje op racistische commentaren

Binnenland"Je bent te zwart voor het scherm." Met die boodschap belde een tv-kijker na een uitzending van het weerbericht naar de RTBF. Voor weervrouw Cécile Djunga was het de druppel die de emmer deed overlopen, na een jaar vol racistische boodschappen. Ze reageerde met een emotioneel filmpje op Facebook. De reacties bleven niet uit. Een Rode Duivel reageerde al met een steunboodschap.

123 reacties

 • Yvan De Schrijver

  2 jaar geleden
  In eender welke job maakt noch de kleur van je huid, noch je naam, noch je Culturele achtergrond iets uit. Wat telt is dat je je job doet, punt aan de lijn. Dat heeft niks met politiek te maken enkel met basisfatsoen. Moeten we niet eerder fier zijn dat mensen die een andere achtergrond hebben mee vechten om ook hun plaatsje in ons land te verdienen ? De tijd van het Arische ras zou sedert de tweede wereldoorlog moeten achter ons liggen. Wij hebben ALLEMAAL allochtoon DNA!
 • eric brack

  2 jaar geleden
  Dit raakt mij diep :-( dat die dame die kritiek heeft op deze weervrouw dan een andere post opzet. Mijn steun heeft deze nieuwsanker ! You are beautyfull the way you are !
 • Jos Vermoesen

  2 jaar geleden
  Beter niet reageren op negatieve commentaren blijft de boodschap. Punt andere lijn!
 • Phil Duncan

  3 jaar geleden
  Voor rood blijft De wever kennelijk de boeman voor alles . Heel flauw van Magnette , als je met zón drogreden je moet behelpen dan heb je een perceptie probleem . De PS is al de hele legislatuur de wanhoop nabij .
 • Marc Corstjens

  3 jaar geleden
  @Raf Janssens... was dat een subtiel ironisch uitschuivertje ? :-)
 1. Nog geen 25.000 bijwerkingen gemeld na toedienen van coronavaccin aan bijna 8 miljoen Belgen, meeste bijwerkingen perfect normaal

  Nog geen 25.000 bijwerkin­gen gemeld na toedienen van coronavac­cin aan bijna 8 miljoen Belgen, meeste bijwerkin­gen perfect normaal

  Sinds de start van de vaccinatiecampagne in België zijn er 24.943 bijwerkingen gemeld na het toedienen van een coronavaccin aan bijna 8 miljoen inwoners. De overgrote meerderheid van de klachten waren lichte ongemakken als koorts of spierpijn. 6.000 bijwerkingen waren ernstig, in vier gevallen is een overlijden gelinkt aan de vaccinatie. Dat meldt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).
 2. ONZE OPINIE. Waarom HLN undercover toont wat een Vlaamse acteur doet zonder zijn initialen bekend te maken
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Waarom HLN undercover toont wat een Vlaamse acteur doet zonder zijn initialen bekend te maken

  Zolang de acteur die in een video opschept over zijn seksuele daden met minderjarigen niet in verdenking wordt gesteld, zullen we zijn initialen niet publiceren, ook al gaat zijn naam rond op sociale media. Worden er bewijzen gevonden dat hij wel degelijk deed wat hij zei, dan moet hij veroordeeld worden. Gebeurt dat niet, dan moet hij in therapie. Maar dat was niet het doel van de reportage van HLN en Vrije Vogels. Wat dan wel, dat legt hoofdredacteur Brecht Decaestecker hieronder uit.