Cécile Djunga kreeg na het weerbericht een telefoontje: "Je bent te zwart voor het scherm. We zien niets, alleen je kleren."
Volledig scherm
Cécile Djunga kreeg na het weerbericht een telefoontje: "Je bent te zwart voor het scherm. We zien niets, alleen je kleren." © Screenshots Facebook/RTBF

“Te zwart voor het scherm”: weervrouw RTBF reageert in emotioneel filmpje op racistische commentaren

Binnenland"Je bent te zwart voor het scherm." Met die boodschap belde een tv-kijker na een uitzending van het weerbericht naar de RTBF. Voor weervrouw Cécile Djunga was het de druppel die de emmer deed overlopen, na een jaar vol racistische boodschappen. Ze reageerde met een emotioneel filmpje op Facebook. De reacties bleven niet uit. Een Rode Duivel reageerde al met een steunboodschap.

123 reacties

 • Yvan De Schrijver

  2 jaar geleden
  In eender welke job maakt noch de kleur van je huid, noch je naam, noch je Culturele achtergrond iets uit. Wat telt is dat je je job doet, punt aan de lijn. Dat heeft niks met politiek te maken enkel met basisfatsoen. Moeten we niet eerder fier zijn dat mensen die een andere achtergrond hebben mee vechten om ook hun plaatsje in ons land te verdienen ? De tijd van het Arische ras zou sedert de tweede wereldoorlog moeten achter ons liggen. Wij hebben ALLEMAAL allochtoon DNA!
 • eric brack

  2 jaar geleden
  Dit raakt mij diep :-( dat die dame die kritiek heeft op deze weervrouw dan een andere post opzet. Mijn steun heeft deze nieuwsanker ! You are beautyfull the way you are !
 • Jos Vermoesen

  2 jaar geleden
  Beter niet reageren op negatieve commentaren blijft de boodschap. Punt andere lijn!
 • Phil Duncan

  3 jaar geleden
  Voor rood blijft De wever kennelijk de boeman voor alles . Heel flauw van Magnette , als je met zón drogreden je moet behelpen dan heb je een perceptie probleem . De PS is al de hele legislatuur de wanhoop nabij .
 • Marc Corstjens

  3 jaar geleden
  @Raf Janssens... was dat een subtiel ironisch uitschuivertje ? :-)
 1. Van Gucht roept op om voorzichtig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccinaties”
  3

  Van Gucht roept op om voorzich­tig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccina­ties”

  Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdagmorgen tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano opgeroepen om nog steeds de nodige voorzichtigheid in te bouwen nu er weer meer kan en mag en de coronacijfers samen met de bevolking steeds meer in een vakantiestemming komen. “De stijgende cijfers in het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat de trend nog steeds kan keren, ondanks de zomer en ondanks de vaccinaties”, waarschuwde hij.
 2. Derde overlijden na inenting met AstraZeneca in ons land
  Play
  23

  Derde overlijden na inenting met AstraZene­ca in ons land

  In ons land is voor de derde keer een overlijden vastgesteld nadat de persoon in kwestie ingeënt werd met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat blijkt uit de wekelijkse stand van zaken over het aantal bijwerkingen dat door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Geneesproducten (FAGG) wordt bijgehouden. In totaal zijn er in België nu vier overlijdens gelinkt aan een inenting met een coronavaccin, waarvan drie aan AstraZeneca.