Cécile Djunga kreeg na het weerbericht een telefoontje: "Je bent te zwart voor het scherm. We zien niets, alleen je kleren."
Volledig scherm
Cécile Djunga kreeg na het weerbericht een telefoontje: "Je bent te zwart voor het scherm. We zien niets, alleen je kleren." © Screenshots Facebook/RTBF

“Te zwart voor het scherm”: weervrouw RTBF reageert in emotioneel filmpje op racistische commentaren

Binnenland"Je bent te zwart voor het scherm." Met die boodschap belde een tv-kijker na een uitzending van het weerbericht naar de RTBF. Voor weervrouw Cécile Djunga was het de druppel die de emmer deed overlopen, na een jaar vol racistische boodschappen. Ze reageerde met een emotioneel filmpje op Facebook. De reacties bleven niet uit. Een Rode Duivel reageerde al met een steunboodschap.

123 reacties

 • Yvan De Schrijver

  3 jaar geleden
  In eender welke job maakt noch de kleur van je huid, noch je naam, noch je Culturele achtergrond iets uit. Wat telt is dat je je job doet, punt aan de lijn. Dat heeft niks met politiek te maken enkel met basisfatsoen. Moeten we niet eerder fier zijn dat mensen die een andere achtergrond hebben mee vechten om ook hun plaatsje in ons land te verdienen ? De tijd van het Arische ras zou sedert de tweede wereldoorlog moeten achter ons liggen. Wij hebben ALLEMAAL allochtoon DNA!
 • eric brack

  3 jaar geleden
  Dit raakt mij diep :-( dat die dame die kritiek heeft op deze weervrouw dan een andere post opzet. Mijn steun heeft deze nieuwsanker ! You are beautyfull the way you are !
 • Jos Vermoesen

  3 jaar geleden
  Beter niet reageren op negatieve commentaren blijft de boodschap. Punt andere lijn!
 • Phil Duncan

  4 jaar geleden
  Voor rood blijft De wever kennelijk de boeman voor alles . Heel flauw van Magnette , als je met zón drogreden je moet behelpen dan heb je een perceptie probleem . De PS is al de hele legislatuur de wanhoop nabij .
 • Marc Corstjens

  4 jaar geleden
  @Raf Janssens... was dat een subtiel ironisch uitschuivertje ? :-)
 1. PROMOKALENDER. Deze aanbiedingen mag je in oktober niet missen als je geld wil uitsparen
  14

  PROMOKALEN­DER. Deze aanbiedin­gen mag je in oktober niet missen als je geld wil uitsparen

  De kost van voeding, kleding, elektriciteit en aardgas is de jongste tijd stevig toegenomen. Aan wie de impact daarvan wil beperken, geeft Gunther Devisch van Promojagers België elke maand een overzicht van aanbiedingen en koopjes die je zeker niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat veel winkels in oktober een ‘mid season sale’ houden en dat je deze maand verf, speelgoed, diepvriespizza en champagne kan kopen met fikse kortingen?
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over Septemberverklaring: “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”
  Play

  Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over September­ver­kla­ring: “Jullie hebben de politiek belache­lijk gemaakt”

  Zaterdag debatteerde het Vlaams Parlement over de uitgestelde Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Vooral CD&V kreeg het daarbij hard te verduren, en dat vanwege de bocht die de partij – en dan vooral voorzitter Sammy Mahdi – nam in verband met de indexering van de kinderbijslag. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau trok alvast hard van leer tegen CD&V. “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”, klonk het onder meer.