Cécile Djunga kreeg na het weerbericht een telefoontje: "Je bent te zwart voor het scherm. We zien niets, alleen je kleren."
Volledig scherm
Cécile Djunga kreeg na het weerbericht een telefoontje: "Je bent te zwart voor het scherm. We zien niets, alleen je kleren." © Screenshots Facebook/RTBF

“Te zwart voor het scherm”: weervrouw RTBF reageert in emotioneel filmpje op racistische commentaren

Binnenland"Je bent te zwart voor het scherm." Met die boodschap belde een tv-kijker na een uitzending van het weerbericht naar de RTBF. Voor weervrouw Cécile Djunga was het de druppel die de emmer deed overlopen, na een jaar vol racistische boodschappen. Ze reageerde met een emotioneel filmpje op Facebook. De reacties bleven niet uit. Een Rode Duivel reageerde al met een steunboodschap.

123 reacties

 • Yvan De Schrijver

  2 jaar geleden
  In eender welke job maakt noch de kleur van je huid, noch je naam, noch je Culturele achtergrond iets uit. Wat telt is dat je je job doet, punt aan de lijn. Dat heeft niks met politiek te maken enkel met basisfatsoen. Moeten we niet eerder fier zijn dat mensen die een andere achtergrond hebben mee vechten om ook hun plaatsje in ons land te verdienen ? De tijd van het Arische ras zou sedert de tweede wereldoorlog moeten achter ons liggen. Wij hebben ALLEMAAL allochtoon DNA!
 • eric brack

  2 jaar geleden
  Dit raakt mij diep :-( dat die dame die kritiek heeft op deze weervrouw dan een andere post opzet. Mijn steun heeft deze nieuwsanker ! You are beautyfull the way you are !
 • Jos Vermoesen

  2 jaar geleden
  Beter niet reageren op negatieve commentaren blijft de boodschap. Punt andere lijn!
 • Phil Duncan

  3 jaar geleden
  Voor rood blijft De wever kennelijk de boeman voor alles . Heel flauw van Magnette , als je met zón drogreden je moet behelpen dan heb je een perceptie probleem . De PS is al de hele legislatuur de wanhoop nabij .
 • Marc Corstjens

  3 jaar geleden
  @Raf Janssens... was dat een subtiel ironisch uitschuivertje ? :-)
 1. Leuven Air stilgelegd omdat publiek zich niet aan coronamaatregelen houdt
  Play
  Leuven

  Leuven Air stilgelegd omdat publiek zich niet aan coronamaat­re­ge­len houdt

  Het optreden van rapper Yung Mavu op Leuven Air is donderdag vroegtijdig stopgezet nadat tientallen jongeren het podium betraden. Ook daarvoor al werd er tijdens het concert maar weinig rekening meer gehouden met mondmaskers en de nodige afstand in verband met de coronamaatregelen. De organisatie legde het optreden om 21.45 uur stil, een kwartier vroeger dan gepland. Alle bezoekers moesten het evenemententerrein verlaten.