Tussen 2011 en 2019 kwamen er in België bijna 400.000 nieuwe woningen bij.
Volledig scherm
Tussen 2011 en 2019 kwamen er in België bijna 400.000 nieuwe woningen bij. © Getty Images

Te veel nieuwe huizen: België zit met een overschot aan woningen

Tussen 2011 en 2019 kwamen er in België bijna 400.000 nieuwe woningen bij. Dat berekende de Nationale Bank van België (NBB) op vraag van De Standaard. Er kwamen wel maar 235.000 huishoudens bij.

62 reacties

 • Kristof Degros

  1 maand geleden
  Daarom is alles direct verkocht ... zelfs met de hoge prijzen van nu. Iets in orde met een normale prijs staat geen week te koop. Je mag zelf een hoger bedrag verwachten, want men gaat gewoon over de vraagprijs ... En dan is er ook nog een groep die wel wilt kopen, maar gewoonweg niet meer kan. Die zijn bijna verplicht om te blijven huren.
 • Marcus Vadis

  1 maand geleden
  In elk kutdorp verrijzen er tegenwoordig appartementsblokken met de vleet. Je vraagt je af wie er komt wonen en wie het koopt, toch wordt alles snel verkocht en verhuurd. Ik zie wel dat de peperdure assistentiewoningen hier onverkocht blijven, goed ook maar.
 • Frank Louman

  1 maand geleden
  Een degelijk appartement kost meer als een huis en je hebt geen tuin en vaste onderhoudskosten. Het ergste is dat men die blokken zonder nadenken plaatst , in Haacht hebben nu veel mensen last van inkijk in hun tuinen , weg privacy. Ik snap niet dat er nooit tegen geprotesteerd is zelfs niet door de oppositie.
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  De groen willen beton stop, dan eerst alles nog volbouwen, de groen zorgen alleen maar voor problemen weg er mee.
 • Dick De Zeure

  1 maand geleden
  En dan maar tussen 800 en 1000 Euro huur per maand vragen voor een eenvoudige rijwoning!
 1. De strijd om een woning te bemachtigen: wat kan je allemaal doen om als eerste in de rij te staan? Woonexpert geeft advies
  PREMIUM

  De strijd om een woning te bemachti­gen: wat kan je allemaal doen om als eerste in de rij te staan? Woonexpert geeft advies

  Op de immomarkt komt het steeds vaker voor dat kandidaten in de rij staan om hetzelfde huis te kopen. Na amper een dag heeft het dan ook al een nieuwe eigenaar gevonden. Wie ernaast grijpt, blijft ontgoocheld achter en dat gebeurt dikwijls verschillende keren op een rij. Nochtans kan je de kans op koopsucces aanzienlijk vergroten. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt geeft 20 tips die je sneller helpen te handelen en je een voorsprong geven op andere kandidaat-kopers.
 2. Op huizenjacht voor superrijken: 15 parels voor één, drie en meer dan vijf miljoen euro
  PREMIUM

  Op huizen­jacht voor superrij­ken: 15 parels voor één, drie en meer dan vijf miljoen euro

  De verkoop van luxevastgoed boomt als nooit tevoren. Wij wilden wel eens weten wat voor moois je als euromiljonair allemaal kunt kopen. Daarom stuurden we onze woonexpert Bjorn Cocquyt op pad, om huizen van één, drie en meer dan vijf miljoen euro in verschillende regio’s met elkaar te vergelijken. Het resultaat is een unieke blik achter de gevels van 15 uitzonderlijke woningen.