Erika Vlieghe
Volledig scherm
PREMIUM
Erika Vlieghe © ID / CHRISTOPHE DE MUYNCK

“Te snel te veel”: experts beseffen dat ze weer ‘pretbederver’ moeten spelen

Experts fronsen hun wenkbrauwen bij het grote ‘Zomerplan’ en het pakket versoepelingen dat in één avond op ons werd afgevuurd, als een raket. “Dit geeft het foute signaal dat het virus weg is.” Ze leggen uit waarom dit ‘te snel te veel’ is.

46 reacties

 • Jo Fosseprez

  1 maand geleden
  Elke keer willen die pios opnieuw in het nieuws komen. En dit al meer dan een jaar. Hebben die virologen en sommige professoren niks beters te doen. Deze zouden beter voor hele lag tyd uit het vizier vd media blijven. Want zoals JC zullen er ongetwijfeld copiecats komen en dat is wat ze nu ah creëren zijn. Een goede raad virologen en professoren houd jullie mond dicht voor lange tyd. Het is nooit niet goed. En jullie verliezen toch de macht tegenover de bevolking. Wat gaan jullie nog wijs maken.
 • Pieter Van Hunskerken

  1 maand geleden
  Na het openen van de terrassen gingen de besmettingen ook de hoogte in gaan. De realiteit is sindsdien een gestage daling. Misschien moeten de virologen en hun volgelingen dan maar voor een vrijwillige lockdown gaan maar geef de rest van de samenleving onze door de grondwet verzekerde vrijheid terug
 • rik casteleyn

  1 maand geleden
  Dat ze van de eerste keer zeggen :alles is toegelaten en de gevolgen zijn voor de regering . Het zal gauw weer prijs zijn . 14d na het voetbal mogen ze de horeca weer sluiten .
 • Albert Hendrix

  1 maand geleden
  De mensen die de politiekers geloven moeten zich eens afvragen wat is er al gedaan van wat ze ooit gezegd hebben ,ge moet ook eens realistisch denken. Wat ze nu zeggen is zoals iemand die in een glazen bol kijkt en zegt dat ge ooit de lotto gaat winnen .
 • Rudy Fonteyn

  1 maand geleden
  Festivals in augustus, scholen dicht in september...
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. 11 juli toch haalbaar als vaccinatiestreefdatum? “Het kan, maar eigenlijk hopen we het net niét te halen”
  Play

  11 juli toch haalbaar als vaccinatie­streef­da­tum? “Het kan, maar eigenlijk hopen we het net niét te halen”

  Mogelijk zal op 11 juli elke volwassen Vlaming die dat wil toch de kans hebben gekregen om minstens een eerste coronaprik te krijgen. Door het steeds groeiend aantal mensen dat hun vaccinatiemoment laat schieten wegens vakantieplannen of om een andere reden, kunnen er steeds meer andere mensen worden uitgenodigd. Binnenkort zal de pot met nog uit te nodigen inwoners dan ook leeg zijn. Maar het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid hoopt eigenlijk 11 juli net niét te halen.
 3. Kernuitstap doet Belgische CO2-uitstoot komende jaren fors toenemen

  Kernuit­stap doet Belgische CO2-uit­stoot komende jaren fors toenemen

  De uitstoot van broeikasgassen in België is in 2020 verder gedaald. Maar de komende jaren zal de uitstoot weer toenemen, en dat komt vooral door de geplande sluiting van de kerncentrales. Het Planbureau verwacht dat de uitstoot in 2026 zowat 12 procent hoger zal liggen dan vorig jaar. “De kernuitstap veegt tien jaar klimaatbeleid in één klap weg", zegt N-VA. Volgens minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) slaat de studie van het Planbureau op het beleid van de vorige regering.