Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Getty Images/iStockphoto

Te duur en te complex: kwart aannemers mijdt lage-emissiezones

U woont in een grootstad? Doe uw vakwerk dan maar zelf. Bijna een kwart van de aannemers wil niet aan de slag in de lage-emissiezones in Gent, Antwerpen of Brussel, wegens te duur en te complex. Vooral technische installateurs zien de binnenstad niet zitten.

173 reacties

 • Marc Coussement

  3 jaar geleden
  Studies en metingen tonen aan (referentie DE Morgen) een gezellig vuurtje stoot meer fijnstof uit dan 1.000 kilometer met de auto rijden. Waar is de moed van de pers om de realiteit te publiceren!
 • Yvan Lissens

  3 jaar geleden
  Een stad ontstaat door handel en verkeer, haal het verkeer weg en uw stad sterft. Ik kan die aannemers best begrijpen, de onkosten zijn al hoog genoeg. Als je dat lez-gedoe ook nog eens moet doorrekenen aan de klant, dan prijs je jezelf uit de markt.
 • wesley netnem

  3 jaar geleden
  Sinds de Gemeenten en Steden zelf voor een deel voor hun financiering moeten zorgen vliegen de Verdoken belastingen als paddestoelen uit de grond !? De Gas boetes , de Lez zone's , extra taksen , meer betalen voor je afval ezv .... Ik zou als zelfstandige een extra Kost aanreken om in Lez zone's te werken het dubbele van wat de gemeente of stad aanrekend om binnen te mogen !! ?
 • Jos Goris

  3 jaar geleden
  Ik ben eens curieus, hoe er gaat gestemd worden in 2024?of de groene dictatuur nog overeind blijft?
 • Jan hertogs

  3 jaar geleden
  Groot gelijk.... mijn favoriete stad heb ik de laatste 5 jaar niet meer bezocht sinds ze daar beginnen rommelen zijn met hun circulatie plan!
 1. Topman Belgisch leger voorstander om militaire dienstplicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”
  Play
  647

  Topman Belgisch leger voorstan­der om militaire dienst­plicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”

  Admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, is er voorstander van om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren. “Dat zou logisch zijn”, zegt de legerbaas in een interview met RTBF. Vanwege de huidige situatie waarbij Europa door Rusland wordt bedreigd, kan volgens hem de noodzaak ontstaan om het grondgebied van de NAVO of van Europa te moeten verdedigen. Volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) is militaire dienstplicht vandaag niet aan de orde en ligt het ook niet op tafel. “We moeten volop inzetten op de-escalatie”, zegt ze.