Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Taskforce ziet verschillen in vaccinatiegraad nog vergroten: eind juli 90 procent deels gevaccineerd in Vlaanderen, slechts 60 procent in Brussel

De federale taskforce Vaccinatie verwacht in zijn meest recente prognose dat de gedeeltelijke vaccinatiegraad einde juli is opgelopen tot ongeveer 90 procent van de volwassenen in Vlaanderen en 88 procent in Wallonië, maar slechts tot 60 procent in Brussel. Dat heeft Dirk Ramaekers op de wekelijkse persbriefing gezegd. Tegen half augustus moet de vollédige vaccinatiegraad in België oplopen tot 80  procent van de volwassenen.

 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer kon in principe elke meerderjarige Vlaming, en ook elke 12- tot 17-jarige, die dat wenste volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog steeds laten inenten, er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn in totaal nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.