Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Taskforce ziet verschillen in vaccinatiegraad nog vergroten: eind juli 90 procent deels gevaccineerd in Vlaanderen, slechts 60 procent in Brussel

De federale taskforce Vaccinatie verwacht in zijn meest recente prognose dat de gedeeltelijke vaccinatiegraad einde juli is opgelopen tot ongeveer 90 procent van de volwassenen in Vlaanderen en 88 procent in Wallonië, maar slechts tot 60 procent in Brussel. Dat heeft Dirk Ramaekers op de wekelijkse persbriefing gezegd. Tegen half augustus moet de vollédige vaccinatiegraad in België oplopen tot 80  procent van de volwassenen.

  1. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
    Vaccinatieteller

    De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

    De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.