Beeld van een training van coronspeurhonden in Bredene. Ondanks veelbelovende resultaten heeft de Taskforce Testing beslist dat het niet opportuun is om speurhonden operationeel in te zetten, bijvoorbeeld bij evenementen of in luchthavens.
Volledig scherm
Beeld van een training van coronspeurhonden in Bredene. Ondanks veelbelovende resultaten heeft de Taskforce Testing beslist dat het niet opportuun is om speurhonden operationeel in te zetten, bijvoorbeeld bij evenementen of in luchthavens. © BELGA

Taskforce Testing wil geen coronaspeurhonden inzetten, onderzoekers teleurgesteld

De Taskforce Testing, die in ons land de teststrategie vormgeeft, zal dan toch geen coronaspeurhonden inzetten. Aan de UGent en ULiège zijn al zes honden afgericht en 'gevalideerd' om besmette personen te onderscheppen. Maar er is geen wettelijk kader voor de inzet van de dieren en de methode is niet sneller dan de bestaande sneltesten, zo klinkt het.

6 reacties

 • lieven de ly

  5 maanden geleden
  weeral enkele miljoenen euro's door het raam.
 • Regina Van Akker

  5 maanden geleden
  Inzetten van die honden is misdadig! Wat doet dat virus met die dieren?? Maar ja, een mensenleven is hier niks waard, dus wat zou een hondenleven betekenen?
 • eric meers

  5 maanden geleden
  Een goed getrainde hond kan gegarandeerd covid besmetting rieken ook al mag hij maar gewoon aan de persoon snuffelen . Grote probleem is dat de bedrijven die de sneltesten produceren honderden miljoenen winsten maken en dat zeker niet willen verliezen door een hond die 500 of 1000 testen per dag kan vervangen . Dan komen ze op tv vertellen er zijn veel mensen die bang hebben van honden daarom stoppen we ermee .
 • Tine Leut

  5 maanden geleden
  De testen moeten verkocht geraken, er wordt veel geld verdiend in de farmaceutische sector. Dus ja, een sterke lobbygroep. De een zijn dood is de andere zijn brood.
 • Piet Schots

  5 maanden geleden
  Zeg gewoon dat het teveel geld kost in plaats van altijd een andere uitleg te geven .
 1. HET DEBAT. Zijn mondmaskerplicht in winkels en coronapas in horeca en fitnesscentra een goede zaak?
  119

  HET DEBAT. Zijn mondmasker­plicht in winkels en coronapas in horeca en fitnesscen­tra een goede zaak?

  Mondmaskers in zowat alle publieke binnenruimtes, een bredere toepassing van de coronapas en meer telewerk moeten de coronagolf terugdringen. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist. Wat denk jij? Zijn de mondmaskerplicht in winkels en de coronapas in horeca en fitnesscentra in Vlaanderen een goede zaak? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.