E-sigaret
Volledig scherm
E-sigaret © REUTERS

Tabaksreus wil Belgische vaping-markt veroveren met boodschap dat het gezonder is dan roken: Stichting tegen Kanker kritisch

British American Tobacco (BAT) lanceert in België een e-sigaret en wil op die manier een deel van de koek van de steeds groter wordende markt van vapers binnenhalen. De tabaksreus pompt de komende vijf jaar 5 miljoen euro in de Belgische vaping-markt.

9 reacties

 • Hanne Koek

  3 jaar geleden
  Ik rook of damp niet. Maar mijn voorkeur ga toch eerder daar de vapers. Het stinkt niet zo en het beland achteraf niet op straat. Maar het is wel zo dat mensen die vapen soms heel de dag aan dat ding liggen te zuigen. Dus het is minstens even schadelijk als gewoon roken (voor de mens)
 • Eddy Van De Velde

  3 jaar geleden
  Ik begrijp al niet wat iemand heeft aan een sigaret te roken, behalve dat het verslavend is, laat staan vaping?
 • Alan Janssen

  3 jaar geleden
  Een vapor houdt de gewoonte instant en daarmee ook je verslaving. Zelfs als je dampt zonder nicotine. Het is wel een goede tussen stap om af te bouwen.... maar uiteindelijk moet je van de routine af.... Het is misleidend om een e-sigaret gezond te noemen. Daarbij vind ik persoonlijk de enorme dampwolken storend....
 • Vic Smeets

  3 jaar geleden
  Net zoals 1 gebroken been minder erg is als 2 gebroken benen.....
 • Jens Vranckx

  3 jaar geleden
  Ga maar verder suikers roken, t is zeeeeeker gezonder. haha, t wil daarom nog niet zeggen dat het gezond is he. Nu kan je zowel je longen als je lever kapot gaan maken.
 1. Ook e-sigaret zonder nicotine is schadelijk: deze smaken zijn giftig
  Wetenschap

  Ook e-sigaret zonder nicotine is schadelijk: deze smaken zijn giftig

  Elektronisch roken, ook wel vaping genoemd, zit de laatste jaren fiks in de lift. De toestellen worden meestal aangeprijsd als een gezondere vervanger voor de echte sigaret: het stilt de drang naar nicotine zonder teer, koolmonoxide of andere schadelijke stoffen. Al is de waarheid vooral dat we nog erg weinig afweten van de effecten van vapen. Een nieuwe studie wijst alvast uit dat de chemische smaakmakers niet zo onschuldig zijn als ze klinken.