De gevangenis van Marche-en-Famenne.
Volledig scherm
De gevangenis van Marche-en-Famenne. © Photo News

"Systeem van penitentiair verlof en uitgaansvergunningen werkt goed"

Het systeem van penitentiair verlof en uitgaansvergunningen heeft al tientallen jaren zijn nut bewezen. Het drama in Luik kan een goed functionerend systeem niet ter discussie stellen. Dat zegt Marc Dizier, directeur van de gevangenis van Andenne en voorzitter van de Franstalige vereniging voor gevangenisdirecteurs.

60 reacties

 • Charlotte De greef

  4 jaar geleden
  Wat een uitspraak! Het werkt goed, er is net een drievoudige moord gebeurd. Wat wil dat dan zeggen als je beweert dat het goed werkt????
 • Harry Beirnaert

  4 jaar geleden
  Hoe kan dit nog verdedigd worden door mensen zoals Dizier en Geens , incompetentie groeit dagelijks in de ambtenarij en politiek , neem ontslag ...treed af en verdwijn uit onze maatschappij ...of wat er nog van overblijft...
 • Benny de Staercke

  4 jaar geleden
  Het werkt supergoed doe zo verder, bende onnozelaars.wa moet er nog meer gebeuren om een belleke te doen rinkelen
 • Pol Peeters

  4 jaar geleden
  Pol peeters zoals Paul Theodore thienpond zou zeggen erg heel erg
 • Jean Paul Peelis

  4 jaar geleden
  Het systeem faalt. In de eerste plaats is er een vonnis en dat moet uitgevoerd worden. Al de rest is praat voor de vaak.
 1. Parket bevestigt: "Benjamin Herman riep verschillende keren 'Allahu Akbar'", link met IS wordt onderzocht

  Parket bevestigt: "Benjamin Herman riep verschil­len­de keren 'Allahu Akbar'", link met IS wordt onderzocht

  Het federaal parket geeft deze voormiddag een persconferentie over de schietpartij in Luik. Daarbij kwamen vier mensen om het leven: twee agenten, een voorbijganger en de schutter zelf. Het parket bevestigde dat schutter Benjamin Herman verschillende keren 'Allahu Akbar' riep tijdens de schietpartij. Volgens het parket zijn er dan ook sterke aanwijzingen dat het gaat om een terroristische aanslag. Een eventuele link met IS wordt onderzocht, net als de kwestie of hij alleen handelde of niet.
 2. Marc Van Ranst ziet “waanzinnige besmettingscijfers”, maar ook dat “we naar een top aan het toewerken zijn”
  Play

  Marc Van Ranst ziet “waanzinni­ge besmet­tings­cij­fers”, maar ook dat “we naar een top aan het toewerken zijn”

  “Andere landen die ons zijn voorafgegaan, hadden ook dergelijke cijfers en hebben daarna dan wel een piek bereikt”, zegt viroloog Marc Van Ranst aan HLN LIVE over wat hij “waanzinnige besmettingscijfers” noemt in ons land. Ook wij zijn nu, volgens de professor, “naar een top aan het toewerken”. Tot die piek bereikt is, kan er nog niet drastisch worden versoepeld, maar daarna zeker wél, stelt hij.