De gevangenis van Marche-en-Famenne.
Volledig scherm
De gevangenis van Marche-en-Famenne. © Photo News

"Systeem van penitentiair verlof en uitgaansvergunningen werkt goed"

Het systeem van penitentiair verlof en uitgaansvergunningen heeft al tientallen jaren zijn nut bewezen. Het drama in Luik kan een goed functionerend systeem niet ter discussie stellen. Dat zegt Marc Dizier, directeur van de gevangenis van Andenne en voorzitter van de Franstalige vereniging voor gevangenisdirecteurs.

60 reacties

 • Charlotte De greef

  4 jaar geleden
  Wat een uitspraak! Het werkt goed, er is net een drievoudige moord gebeurd. Wat wil dat dan zeggen als je beweert dat het goed werkt????
 • Harry Beirnaert

  4 jaar geleden
  Hoe kan dit nog verdedigd worden door mensen zoals Dizier en Geens , incompetentie groeit dagelijks in de ambtenarij en politiek , neem ontslag ...treed af en verdwijn uit onze maatschappij ...of wat er nog van overblijft...
 • Benny de Staercke

  4 jaar geleden
  Het werkt supergoed doe zo verder, bende onnozelaars.wa moet er nog meer gebeuren om een belleke te doen rinkelen
 • Pol Peeters

  4 jaar geleden
  Pol peeters zoals Paul Theodore thienpond zou zeggen erg heel erg
 • Jean Paul Peelis

  4 jaar geleden
  Het systeem faalt. In de eerste plaats is er een vonnis en dat moet uitgevoerd worden. Al de rest is praat voor de vaak.
 1. OVERZICHT. Opnieuw meer dan 3.000 coronapatiënten in ziekenhuis
  Play
  16

  OVERZICHT. Opnieuw meer dan 3.000 coronapa­tiën­ten in ziekenhuis

  Hoewel er in het weekend zoals bijna altijd dagelijks gemiddeld wat minder mensen met COVID-19 in het ziekenhuis werden opgenomen, bereikt het totale aantal hospitalisaties als gevolg van het coronavirus opnieuw de kaap van 3.000. Er lagen zondag 3.039 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 361 intensieve zorgen nodig hebben. Dat blijkt maandag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, meegedeeld door het kabinet van minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.