Younes Abaaoud
Volledig scherm
Younes Abaaoud © KOS

Syriëstrijder Younes Abaaoud uit handen gegeven door jeugdrechtbank

In een vonnis van 17 januari heeft de Brusselse jeugdrechtbank beslist om Younes Abaaoud (17), de jongere broer van Abdelhamid Abaaoud, uit handen te geven. Dat melden Franstalige media en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. Door die beslissing kan de jongeman berecht worden als een meerderjarige en is er dus een ook een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem mogelijk.

  1. Biostatisticus Kurt Barbé: “Met dit groeipatroon doorbreken we op 9 november de symbolische grens van 10.000 hospitalisaties”

    Biostatis­ti­cus Kurt Barbé: “Met dit groeipa­troon doorbreken we op 9 november de symboli­sche grens van 10.000 hospitali­sa­ties”

    Amper vijf dagen na het ingaan van een avondklok en het sluiten van de horeca, zijn er alweer nieuwe maatregelen geïntroduceerd. Omdat de cijfers ons daartoe verplichten: in totaal ligger er reeds 3.649 patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Gisteren werden er bijna 500 nieuwe opnames in het ziekenhuis geregistreerd. En het buigpunt van het aantal hospitalisaties is voorlopig niet in zicht, zo berekende biostatisticus Kurt Barbé (VUB).
  2. 17-jarige broer van Abdelhamid Abaaoud gesneuveld in Syrië? Brussels parket niet op de hoogte

    17-jarige broer van Abdelhamid Abaaoud gesneuveld in Syrië? Brussels parket niet op de hoogte

    Het Brusselse parket en het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn niet op de hoogte van het mogelijke overlijden van Younes Abaaoud, het broertje van Abdelhamid Abaaoud, een van de spilfiguren van de aanslagen in Parijs. Het overlijden van de jongeman werd gisteren in Parijs aangekondigd op het proces van Jawad Bendaoud, maar volgens de krant De Standaard heerst er bij de Belgische veiligheidsdiensten heel wat scepsis over het overlijdensbericht.