Yassine Lachiri.
Volledig scherm
Yassine Lachiri. © AFP

Syriëstrijder Yassine Lachiri wordt door Bulgarije overgeleverd aan België

De beruchte Syriëstrijder Yassine Lachiri, die in België bij verstek veroordeeld werd tot 20 jaar cel voor terrorisme en op 10 november opgepakt werd in Bulgarije toen hij het land binnenkwam via de grens met Turkije, zal door Bulgarije overgeleverd worden aan België. Dat heeft een rechtbank in Jambol, in het zuidoosten van Bulgarije, beslist.

 1. Netflix stelt teleur met groei nieuwe abonnees, aandeel keldert

  Netflix stelt teleur met groei nieuwe abonnees, aandeel keldert

  Streamingdienst Netflix heeft in het vierde kwartaal minder nieuwe abonnees binnengehaald dan analisten op Wall Street hadden verwacht. In het derde kwartaal had Netflix nog veel succes met de Zuid-Koreaanse thrillerserie Squid Game en het bedrijf kwam in de afgelopen periode met een hoop nieuwe series en films naar buiten. Op de beurs in New York ging het aandeel Netflix in de zogeheten handel nabeurs met wel 15 procent onderuit.
 2. Meer dan 93.000 retroactieve zonnepanelenpremies aangevraagd
  3

  Meer dan 93.000 retroactie­ve zonnepane­len­pre­mies aange­vraagd

  Al bijna 93.500 eigenaars van zonnepanelen hebben tot nu toe een retroactieve investeringspremie aangevraagd. Dat blijkt uit gegevens van het kabinet van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). De regeling kwam er nadat het Grondwettelijk Hof de virtueel terugdraaiende teller had vernietigd. Die gaf eigenaars van zonnepanelen ook met een digitale meter nog recht op het oude systeem met een terugdraaiende teller en een prosumententarief. Als compensatie voor de vernietiging werkte de Vlaamse regering de retroactieve investeringspremie uit.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. PORTRET. Yassine Lachiri, de Syriëstrijder die al bloed aan zijn handen had vóór hij uit België vertrok
  PREMIUM

  PORTRET. Yassine Lachiri, de Syriëstrij­der die al bloed aan zijn handen had vóór hij uit België vertrok

  Het is één van de zwaarste Belgische Syriëstrijders die deze week in Bulgarije is gevat. Yassine Lachiri (37) had al een mens gedood nog vóór hij in 2013 naar het front vertrok. Ook daar liet hij zich kennen als geweldenaar en wapenfreak. En toen hij er trouwde met een Waalse vrouw, leerde hij haar vijfjarig dochtertje schieten met een machinepistool. Zelfs toen hij in Turkije in de gevangenis zat, terroriseerde hij zijn celgenoten omdat die zich van IS afgekeerd hadden.