Yassine Lachiri.
Volledig scherm
Yassine Lachiri. © AFP

Syriëstrijder Yassine Lachiri wordt door Bulgarije overgeleverd aan België

De beruchte Syriëstrijder Yassine Lachiri, die in België bij verstek veroordeeld werd tot 20 jaar cel voor terrorisme en op 10 november opgepakt werd in Bulgarije toen hij het land binnenkwam via de grens met Turkije, zal door Bulgarije overgeleverd worden aan België. Dat heeft een rechtbank in Jambol, in het zuidoosten van Bulgarije, beslist.

 1. Ruim helft lokale besturen plant extra zones met snelheidslimieten tot 30 km/u
  40

  Ruim helft lokale besturen plant extra zones met snelheids­li­mie­ten tot 30 km/u

  Ruim de helft van de lokale besturen is van plan extra snelheidslimieten van 30 km/u of lager in te voeren, in veel gevallen nog dit jaar. Lokale besturen die een extra zone 30 plannen, kijken vooral naar stads- en dorpskernen en woonwijken. In slechts 1 op de 10 gevallen is het de bedoeling om de zone 30 in de volledige bebouwde kom in te voeren. Dat blijkt uit een bevraging bij de lokale besturen die het Departement Mobiliteit en Openbare Werken heeft uitgevoerd in opdracht van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).
 2. PORTRET. Yassine Lachiri, de Syriëstrijder die al bloed aan zijn handen had vóór hij uit België vertrok
  PREMIUM

  PORTRET. Yassine Lachiri, de Syriëstrij­der die al bloed aan zijn handen had vóór hij uit België vertrok

  Het is één van de zwaarste Belgische Syriëstrijders die deze week in Bulgarije is gevat. Yassine Lachiri (37) had al een mens gedood nog vóór hij in 2013 naar het front vertrok. Ook daar liet hij zich kennen als geweldenaar en wapenfreak. En toen hij er trouwde met een Waalse vrouw, leerde hij haar vijfjarig dochtertje schieten met een machinepistool. Zelfs toen hij in Turkije in de gevangenis zat, terroriseerde hij zijn celgenoten omdat die zich van IS afgekeerd hadden.