Volledig scherm
© thinkstock

Syndicus registeren vanaf 1 april verplicht

Vanaf april wordt het wettelijk verplicht om een syndicus in een appartementsgebouw te registreren bij de FOD Economie. Dat staat in een koninklijk besluit van ministers van Justitie Koen Geens (CD&V) en Middenstand Willy Borsus (MR), dat kadert in een aanpassing van de wet op mede-eigendom, schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

 1. Roma-krakers: "Wij betalen 150 euro huur aan man uit Kosovo en hopen te mogen blijven"

  Ro­ma-kra­kers: "Wij betalen 150 euro huur aan man uit Kosovo en hopen te mogen blijven"

  De vrouw uit Gent die gisteren nog een radeloos bericht op Facebook zette over een groep Roma die haar huis had gekraakt, heeft in een nieuw bericht vanuit Vietnam de politie opgeroepen om de Roma te beschermen. Ze doet dat na alle racistische en haatdragende reacties die ze kreeg op haar aanvankelijk bericht. "Wij betreuren ten zeerste de groeiende polarisering, haat, en stigmatisering in onze samenleving en willen daar onder geen beding aan bijdragen", schrijft de vrouw nu. Ze eist wel dat de bevoegde instanties actie ondernemen. De politie van Gent stuurt sinds vanochtend extra patrouilles naar de straat. De Roma-gezinnen voeren aan dat ze 150 euro huur hebben betaald aan een man uit Kosovo en hopen in het huis te mogen blijven tot de eigenaars terug zijn uit Vietnam.
 1. Nationale Veiligheidsraad zet deur op kier voor repatriëring IS-moeders uit Syrië

  Nationale Veilig­heids­raad zet deur op kier voor repatrië­ring IS-moe­ders uit Syrië

  De regering wil er “alles aan doen” om Belgische kinderen van IS-strijders weg te halen uit de Syrische kampen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in de Kamer. Voor de Belgische moeders van die kinderen is gisteren op de Nationale Veiligheidsraad beslist om “geval per geval” te analyseren of ze gerepatrieerd kunnen worden, zei hij. Maar “de nationale veiligheid blijft hét criterium”.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees