Sven Mary.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Mary. © BELGA

Sven Mary zal Abdeslam niét verdedigen in Parijs: “Ik pas voor terreurproces. Voor mijn twee kinderen”

Advocaat Sven Mary (49) zal Salah Abdeslam (31) de komende acht maanden dan toch niet bijstaan op het groot terrorismeproces in Parijs over de aanslagen van 13 november 2015. “Ik heb voor mijn dochtertjes gekozen”, zegt Mary op goed een week van de eerste procesdag. Tijdens het eerdere proces van Abdeslam in Brussel kregen ook de twee kinderen van de advocaat dagenlang politiebescherming. “Mijn oudste van twaalf is nog altijd angstig.”

20 reacties

 • Anne Neckebroeck

  1 jaar geleden
  Juiste beslissing, Sven Mary, u kinderen en familie gaan voor.
 • Natascha Cattoor

  1 jaar geleden
  Ik dacht al meester Mary,gaat u het nu opnemen voor een terrorist?Merci om u te bedenken!!Maar wel wat laat hè,de nieuwe zal wel uitstel vragen om dat monsterlijk dossier door te nemen.Ook al verdiend hij geen proces...Hopelijk ontloopt hij zijn verdiende straf niet voor al die levens die ontnomen zijn door hem en zijn ferme broeders.
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Finale van de Champions League! Dat is wel het toppunt! Die duurbetaalde advocaten vinden dus dat criminelen vrijpleiten een spelletje is! Het gaat alleen om hun ego en het geld, nooit om de rechtvaardigheid ten opzichte van de slachtoffers!
 • FREDDY ELEWAUT

  1 jaar geleden
  Ja er zijn hypocrite advocaten recht is niet meer belangrijk centen wel
 • Gert Destoop

  1 jaar geleden
  Je kunt dit laf noemen, maar wie zou het wel doen in zijn plaats? Hij heeft tenslotte twee kinderen. Je moet al erg moedig zijn om zoiets te doen. Zelfs in Nederland schieten ze je daarvoor dood. Tuig verdedigen, roem en geld vergaren, maar als puntje bij paaltje komt – Oeps! Geen risico!