Sven Mary.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Mary. © BELGA

Sven Mary zal Abdeslam niét verdedigen in Parijs: “Ik pas voor terreurproces. Voor mijn twee kinderen”

Advocaat Sven Mary (49) zal Salah Abdeslam (31) de komende acht maanden dan toch niet bijstaan op het groot terrorismeproces in Parijs over de aanslagen van 13 november 2015. “Ik heb voor mijn dochtertjes gekozen”, zegt Mary op goed een week van de eerste procesdag. Tijdens het eerdere proces van Abdeslam in Brussel kregen ook de twee kinderen van de advocaat dagenlang politiebescherming. “Mijn oudste van twaalf is nog altijd angstig.”

20 reacties

 • Anne Neckebroeck

  1 maand geleden
  Juiste beslissing, Sven Mary, u kinderen en familie gaan voor.
 • Natascha Cattoor

  2 maanden geleden
  Ik dacht al meester Mary,gaat u het nu opnemen voor een terrorist?Merci om u te bedenken!!Maar wel wat laat hè,de nieuwe zal wel uitstel vragen om dat monsterlijk dossier door te nemen.Ook al verdiend hij geen proces...Hopelijk ontloopt hij zijn verdiende straf niet voor al die levens die ontnomen zijn door hem en zijn ferme broeders.
 • Kristine Delacourt

  2 maanden geleden
  Finale van de Champions League! Dat is wel het toppunt! Die duurbetaalde advocaten vinden dus dat criminelen vrijpleiten een spelletje is! Het gaat alleen om hun ego en het geld, nooit om de rechtvaardigheid ten opzichte van de slachtoffers!
 • FREDDY ELEWAUT

  2 maanden geleden
  Ja er zijn hypocrite advocaten recht is niet meer belangrijk centen wel
 • Gert Destoop

  2 maanden geleden
  Je kunt dit laf noemen, maar wie zou het wel doen in zijn plaats? Hij heeft tenslotte twee kinderen. Je moet al erg moedig zijn om zoiets te doen. Zelfs in Nederland schieten ze je daarvoor dood. Tuig verdedigen, roem en geld vergaren, maar als puntje bij paaltje komt – Oeps! Geen risico!
 1. Geert Molenberghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatregelen tegen besmettingscijfers “die nu sneller stijgen dan verwacht”
  Play
  232

  Geert Molen­berghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatrege­len tegen besmet­tings­cij­fers “die nu sneller stijgen dan verwacht”

  We registreren opnieuw gemiddeld meer dan 3.000 coronabesmettingen per dag. Dat is alweer van begin mei geleden én een snellere stijging dan verwacht. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE. Hij wijst op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet zomaar moeten weggooien.