Elisa Van Bocxlaer en Sven Mary zijn burgerlijke partij in de zaak-Sanda Dia, de student die stierf bij een doop. ‘Daar is gefolterd, en dat gaan we ook beargumenteren in de rechtbank.’
Volledig scherm
PREMIUM
Elisa Van Bocxlaer en Sven Mary zijn burgerlijke partij in de zaak-Sanda Dia, de student die stierf bij een doop. ‘Daar is gefolterd, en dat gaan we ook beargumenteren in de rechtbank.’ © © Stefaan Temmerman

Sven Mary verdedigt vader van Sanda Dia in Reuzegom-zaak: “Ik ga die studenten gek maken”

“Ik zeg je: je geraakt makkelijker aan een lijst van geheime agenten bij de Stasi dan aan een ledenlijst van Reuzegom. Dit is de Vlaamse elite, en men sluit de rangen.” De Morgen sprak advocaten Sven Mary en Elisa Van Bocxlaer: zij vertegenwoordigen de vader van Sanda Dia, die omkwam bij een ‘studentendoop’.

26 reacties

 • Willy Bogaert

  10 maanden geleden
  Een goed gefinancierde show .Gewoon een werkstrafje.en zoveel mogelijk uit de pers houden .Totaal geen schuldbesef aanwezig ,elitevolkje
 • Eddy DESMET

  10 maanden geleden
  Hopelijk kan Sven Mary de betrokken studenten doen inzien waartoe hun "acties" hebben geleid. Veel rijkeluiskinderen glippen meestal door de mazen van het net omdat papa / mama invloed uitoefent. De hamvraag is : zal gerechtigheid geschiedenis. Voor de KUL is dit in elk geval een blamage van formaat.
 • Stefanie Logie

  10 maanden geleden
  Hoe meer geld hoe meer aanzien...beschamend om zo door het leven te moeten gaan. Alleen de mens kan zoiets
 • Frankie Albert Goethals

  10 maanden geleden
  Dit wordt een show- en procedureproces gezien de aard van de feiten en de klasse van de beschuldigen. Alle beroepsprocedures zullen aangewend worden. Laten we wel wezen niemand wil dat zulke universitaire idioten later het kruim van de Belgische bedrijfswereld of de Belgische politiek vertegenwoordigen.
 • Bruno Brouwers

  10 maanden geleden
  En dat zijn dan de paljassen die later je baas worden en je komen inpeperen over beroepsethiek. Hopelijk worden ze streng gestraft en is hun lui lekker leventje ook voor de rest van hun leven om zeep, zoals het leven van Sanda. Maar ik vrees ervoor...
 1. PFOS-vervuiling zit overal: dringen maatregelen in héél Vlaanderen zich op?
  PREMIUM

  PFOS-vervuiling zit overal: dringen maatrege­len in héél Vlaanderen zich op?

  De verontreiniging door PFOS is een probleem van héél Vlaanderen — en niet alleen van Zwijndrecht, waar de 3M-fabriek is gelegen. Recent onderzoek toont namelijk aan dat in de helft van onze waterlopen alarmerende PFOS-concentraties worden gevonden. Ook op oefenplaatsen van de brandweer en op bepaalde industriële sites worden véél te hoge dosissen van het chemische goedje gemeten. Toch blijft het advies voor heel Vlaanderen — voorlopig — hetzelfde: wissel de consumptie van zelfgeteelde groenten en eieren af met producten uit de winkel.
 2. Rector Luc Sels reageert op kritiek: “Sanda Dia terughalen was niet mogelijk. Beletten dat meer Sanda’s zouden volgen, was mijn eerste zorg”
  PREMIUM

  Rector Luc Sels reageert op kritiek: “Sanda Dia terughalen was niet mogelijk. Beletten dat meer Sanda’s zouden volgen, was mijn eerste zorg”

  Sinds een reconstructie van de noodlottige doop staat de voormalige studentenclub Reuzegom en het overlijden van student Sanda Dia weer volop in de schijnwerpers. De studenten probeerden alle sporen uit te wissen van de Reuzegomdoop die de jonge student fataal werd. Rector Luc Sels reageert nu in een open brief op de berichten dat de universiteit te laks is omgegaan met tucht en sanctie. “Velen verwijten ons zonder enige remming laksheid en zelfs (impliciet) racisme, zonder veel interesse in wat onze situatie echt was en is. Zonder ook maar even stil te staan bij de basisregels van een gerechtelijk onderzoek.”