Volledig scherm
PREMIUM
© VTM

Superrijken uit hele wereld kopen dure villa's in Vlaanderen zonder belasting te betalen: “Dit is belastingontwijking”

Het luxevastgoed in ons land blijft aan populariteit winnen. Vanuit de hele wereld komen de superrijken bij ons shoppen. De bedragen lopen in de tientallen miljoenen euro's, maar registratierechten worden er niét betaald. "Dit is belastingontwijking", zegt fiscaal expert Michel Maus in 'Telefacts NU'.

103 reacties

 • Paul Roymans

  3 maanden geleden
  Niet verwonderd zijn want dergelijke wetten inzake belastingen worden speciaal voor de superrijken gestemd. Superrijk is synoniem van belastingvrij.
 • Jean Vermote

  3 maanden geleden
  Van de N-VA moet je als gewone burger niks verwachten, de cadeautjes zijn er voor de rijken, de rest krijgt enkel de lasten en plichten onder de neus geduwd.
 • marina vandenborre

  3 maanden geleden
  schrijnend ! en dat terwijl NVA er als de kippen bij was om de woonbonus af te nemen van onze jonge mensen die nog met moeite een huis kunnen kopen, . Nog maar eens een reden temeer waarom ik en nog zoveel anders kleine burgers het vertrouwen in de politiek compleet kwijt zijn geraakt! Het is blijkbaar gemakkelijker om allerhande controlemechanismen te installeren voor gewone burgers dan op een correcte manier de rijke klasse te laten bijdragen op een eerlijke manier
 • janie burton

  3 maanden geleden
  Feitelijk zou men een vermogensbelasting moeten invoeren.In sommige landen(bv. Thailand) kan men ook geen vastgoed kopen als buitenlander of een autochtone persoon van dat land moet voor 50% mede-eigenaar zijn(idem voor een bedrijf)
 • janie burton

  3 maanden geleden
  @Tim.Er zijn wel degelijk de "spreekwoordelijke achterpoortjes" die de superrijken kunnen gebruiken om belastingen te ontwijken.En dat elke superrike die hier komt wonen voor 100 jobs zorgt zou ik met een korrel zout nemen
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis