Illustratiebeeld: Warenhuismedewerkers volop aan de slag met het vullen van de rekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld: Warenhuismedewerkers volop aan de slag met het vullen van de rekken. © Tom Vierendeels

Supermarkten vinden geen personeel: vakbonden waarschuwen voor acties

Warenhuizen hebben dringend mensen nodig, maar niemand lijkt nog de handen uit de mouwen te willen steken in de supermarkt. De vijf grootste spelers samen zoeken ruim 2.000 winkelmedewerkers, vooral in Vlaanderen. Ondertussen verhoogt de werkdruk voor het bestaande personeel, en dat laten ze blijken. Hoe komt het dat de krapte op de arbeidsmarkt zich zo sterk uit in de sector? 

100 reacties

 • Nadyne Hoogewys

  2 maanden geleden
  Hoeveel werklozen zijn er die niet willen werken, en wat met de jonge leefloners ? Die zijn er nogthans genoeg, teveel om goed te zijn. Maak daar eens werk van
 • Joel Vandermeeren

  2 maanden geleden
  De mensen die de vakbond verfoeien zouden hun eens verkiesbaar moeten opstellen en dan eens mee in de vergaderingen van hun onderneming gaan zitten. Als je daar de eerste keren inzit dan val je achterover van hoe slecht ze weten wat er op de werkvloer heerst en wat ze allemaal doen om hun werkvolk vanalles wijs te maken. De militanten vragen een olifant maar krijgen dikwijls iets ter grote van een microbe terug en wordt dan maaaaaanden over vergadert.
 • leon neefs

  2 maanden geleden
  Leon Neefs Niet moeilijk, men wil tegenwoordig zoveel mogelijk luxe, reizen, uit eten op restaurant en zo weinig mogelijk werken en nog altijd ontevreden. Na de oorlog moest men bijna tweemaal zoveel uren per week kloppen, luxe was er niet en toch was iedereen tevreden.
 • Catherine Mistiaen

  2 maanden geleden
  Niet zomaar gelijk welke werkloze of universitair is geschikt als winkelbediende, of daartoe in staat! Winkelier is een onderschatte job, zoals de meeste knelpuntberoepen. Bij knelpuntberoepen zijn er óók hersens nodig. En op de koop toe: inzicht, snelheid, behendigheid, productkennis en constante, concrete ad hoc concentratie. Zeer vermoeiend en totaal ondergewaardeerd. We moeten de juiste jobs herwaarderen, en de overbodige, nepjobs afvoeren.
 • Gill Van hoof

  2 maanden geleden
  Veel werklozen maar weinig werkzoekenden vb vrouwen met kinderen 0 tot 18 jaar,