Volledig scherm
© ThinkStock

Supermarkten schenken 7,5 miljoen maaltijden aan Voedselbanken

BinnenlandDe supermarkten schenken steeds meer voedingswaren aan de Voedselbanken. Vorig jaar was dat al meer dan 3.700 ton, goed voor 7,5 miljoen maaltijden. Dat meldt handelsfederatie Comeos. De supermarkten zijn daarmee goed voor ongeveer een kwart van alle schenkingen aan de Voedselbanken.

6 reacties

 • Chris Degroote

  3 jaar geleden
  Allemaal heel nobel, maar initieel zou dat in een sociaal democratische beschaving niet eens nodig zijn . Dus in wat voor een beschaving leven we ?
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  maar kon eens kijken naar de vuilbak van nachtasiel zelf de van buren word misbruikt om eten in te werpen -Enkel directie voedselbank krijgt de dure koffie en kreeft!
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  En langs de andere kant zijn ze verantwoordelijk voor honderdduizenden mensen die in de armoede terechtkomen, fabrieken en werk verdwijnt omdat supermarkten er hun handje niet om draaien om hun producten in slavenlanden aan te kopen.
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Wat wil je nu?Steeds meer mensen moeten beroep doen op de voedselbank omdat de regeringEN ons opzettelijk langs alle kanten pluimen en verármen!!! Schuldig verzuim aan hun politieke plicht om te zorgen voor het welzijn van haar eigen bevolking,net als afrikaanse dictators,door hun corruptie en gegraai.
 • Charles Petitjean

  3 jaar geleden
  Daar kunnen de verantwoordelijken van de voedselbank weer allemaal een nieuwe dikke BMW of AUDI van kopen.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw