Premier Sophie Wilmès
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès © EPA

Superkern keurt steunmaatregelen goed: btw-verlaging voor horeca en mogelijk cheque van 300 euro voor werknemers

De superkern heeft een aantal maatregelen goedgekeurd om de koopkracht van kwetsbare groepen te ondersteunen en de economie een duwtje in de rug te geven. Voor de horeca komt er een btw-verlaging tot 6 procent, er komt een consumptiecheque van 300 euro om de verschillende sectoren te ondersteunen en de meest behoeftigen zullen een bijkomende premie van 50 euro per maand krijgen, gedurende een periode van zes maanden. Sommige maatregelen die al eerder ingang vonden, worden verlengd. Een overzicht.

362 reacties

 • sofie lenaerts

  12 maanden geleden
  Waar gaan we die steun van 6 keer 50€ vandaan krijgen? Zorgbehoeftige dpchter hier
 • anna vandenberg

  1 jaar geleden
  We worden bestuurd door politici die gestopt zijn met nadenken.
 • Emiel Vandeplas

  1 jaar geleden
  Slim gezien van knoeikabinet : Europa verbiedt financiële steun aan de NMBS vermits in 2022 vervoer uitgevoerd mag worden door privémaatschappijen ., dus nog snel een grote cadeau van 83 € x 11.492.641 aantal belgen op 1 jan 2020 = 953.889.203 € . Of de Belg de spoorpas gebruikt of niet .
 • Melanie Degucht

  1 jaar geleden
  bob jansens, wat had je nu gedacht, de prijzen zullen niet verminderen, integendeel.
 • raymond van der craen

  1 jaar geleden
  @RIET HEIRMAN, Die gratis railpas kost de staat niets. Die treinen moeten toch rijden of ze nu voor 15% bezet zijn of nu voor 50%. Ik ga alvast geen gebruik maken van die spoorpas als je 2h00 heen en 2h00 terug met een mondmasker op moet reizen. En wat zijn de mensen die al een treinabonnement hebben.