Superflitspaal ingezet in de strijd tegen verkeersovertreders

Op onze Belgische wegen wordt voor het eerst een superflitspaal gebruikt. Het toestel, dat voorlopig enkel is bedoeld voor vrachtwagenchauffeurs, staat op de E411 aan het viaduct. 

86 reacties

 • vanzeir guy

  2 maanden geleden
  Eerst onduidelijkheid creëren door de verkeersborden weg te doen en dan beginnen met flitsen, we leven in een omgekeerde wereld.
 • peter destoop

  2 maanden geleden
  heeft slechts een plaatselijk effect. Eens er voorbij is het business as usual
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Hogere boetes en na 10 overtredingen nieuw theoretisch en praktisch rijexamen.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Op een gewone rijweg kan de toegemeten snelheid soms meerdere keren wisselen over vrij korte afstand. Dit is voor de automobilist een doemscenario dat moeilijk vol te houden is. Vandaar al die boetes. Wanneer je vandaag al thuis geraakt zonder opgelopen verkeersboete, dan heb je geluk gehad.
 • Maya Dobbelaar

  2 maanden geleden
  Als vrachtwagenchauffeur respecteer ik constant mijn afstand tot mijn voorligger. Helaas zijn er telkens weer automobilisten die er net voor je neus tussenkruipen waardoor de vrachtwagen telkens weer automatisch afremt... Als ik op dat moment door die flitspaal geflitst zou worden krijg ik een boete omdat die automobilist niet beseft wat veiligheidsafstand is... Dagelijks wordt ik bij afritten de pas afgesneden door automobilisten die nog snel voorlangs de afrit willen nemen...
 1. Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinweigeraars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”
  Play

  Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinwei­ge­raars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”

  “Deze epidemie is vandaag een epidemie aan het worden van de niet-gevaccineerden”, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) na het Overlegcomité van vandaag. De Croo was heel scherp voor vaccinweigeraars. “Onze intensieve zorgen zijn een verzamelplaats aan het worden van mensen die niet gevaccineerd zijn. Dat kunnen we als samenleving niet aanvaarden. We kunnen niet aanvaarden dat er mensen zijn die de keuze maken om andere mensen in gevaar te brengen. Niemand heeft dat recht, om vrijwillig andere mensen in gevaar te brengen. Niemand zou iemand anders zoiets mogen aandoen. De vaccins zijn veilig, gratis en overal beschikbaar.”