Minister van Energie Freya Van den Bossche.
Volledig scherm
Minister van Energie Freya Van den Bossche. © PHOTO_NEWS

"Subsidies zonnepanelen geen invloed op prijs elektriciteit"

"De mogelijke populariteit van groenestroomcertificaten die via Elia ingeruild worden, zal geen impact hebben op de elektriciteitsprijs", aldus Gorik Van Holen, woordvoerder van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche. Eerder meldde het kabinet van staatssecretaris Wathelet dat de daling van de Vlaamse subsidie voor zonnepanelen zou leiden tot meer aanvragen bij Elia, wat vervolgens voor een hogere elektriciteitsprijs zou zorgen.

 1. Aantal coronabesmettingen verdubbeld op twee weken tijd: “Zonder vaccinatie was de situatie 10 keer erger”
  Play

  Aantal coronabe­smet­tin­gen verdubbeld op twee weken tijd: “Zonder vaccinatie was de situatie 10 keer erger”

  Het gemiddelde aantal besmettingen stijgt met 28 procent tot bijna 2.500 per dag. De afgelopen twee weken is het aantal coronabesmettingen zelfs verdubbeld. Maar in vergelijking met vorig jaar is de situatie wel minder zorgwekkend, vindt infectiologe Erika Vlieghe. “Vorig jaar zaten we op deze tijd al aan een dubbel aantal gevallen, zonder vaccinatie kon de situatie tien keer erger zijn.”
 2. Minstens 1 persoon zwaargewond na steekpartij in nachtwinkel op Kiel, dader nog op de vlucht: “Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen”
  Play
  Antwerpen

  Minstens 1 persoon zwaarge­wond na steekpar­tij in nachtwin­kel op Kiel, dader nog op de vlucht: “Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen”

  In een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg, op het Antwerpse Kiel, is zaterdagmiddag minstens 1 persoon gewond geraakt na een steekpartij. De man is met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De dader is momenteel nog voortvluchtig, maar een getuige kon helder beschrijven wat er gebeurd was. “Voor hetzelfde geld had hij mij ook neergestoken.”