Arbeidseconoom Stijn Baert, en Martine Tanghe.
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidseconoom Stijn Baert, en Martine Tanghe. © Gregory Van Gansen - Photo News/VRT

“Stuur Martine Tanghes van deze wereld niet op 65 met pensioen”: arbeidseconoom wil dat overheid toptalenten langer aan boord houdt

Kijk deze week nog eens goed naar de gemoedelijke glimlach van Martine Tanghe. Het nieuwsanker dat u misschien al heel uw leven kent, gaat in de loop van volgende week met pensioen. Gisteren werd ze 65 jaar, de leeftijd waarop een ambtenaar in principe verplicht moet stoppen met werken. Niet meer van deze tijd, vindt arbeidsmarktspecialist Stijn Baert. 

 1. Dankbare justitieminister Van Quickenborne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiëntie van onze veiligheidsdiensten is dat niet gelukt”
  Play
  Kortrijk

  Dankbare justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiën­tie van onze veilig­heids­dien­sten is dat niet gelukt”

  Met een videoboodschap, opgenomen in zijn geheime schuilplaats, was Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zaterdagavond toch even ‘aanwezig’ tijdens het Feest van Team Burgemeester, in Kortrijk. Hij vertelde er over bijzonder moeilijke 48 uren maar bracht ook hulde aan de veiligheidsdiensten, die zijn ontvoering verijdelden.
 2. ANALYSE. Waarom zelfs een minister niet meer veilig is voor de drugsmaffia: “Als het moet, wordt er geïntimideerd. Als dat niet lukt, kan het leiden tot het ergste: moord”
  PREMIUM

  ANALYSE. Waarom zelfs een minister niet meer veilig is voor de drugsmaf­fia: “Als het moet, wordt er geïntimi­deerd. Als dat niet lukt, kan het leiden tot het ergste: moord”

  De drugsoorlog in België is, na ontploffende granaten en een occasionele moord in de onderwereld, plots een nieuwe fase ingegaan, met de bedreiging van Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Evolueren we nu in sneltreinvaart naar Amsterdamse toestanden, met bedreigingen aan tegenstanders uit de ‘bovenwereld’ en zelfs executies op straat à la Peter R. de Vries?