Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Stuifmeelconcentraties van berk in de lucht nemen toe

De stuifmeelconcentraties van de berk in de lucht zijn de voorbije dagen toegenomen. Mensen die gevoelig zijn voor het stuifmeel van die boom, lopen het risico om allergische symptomen te ontwikkelen. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano.

1 reactie

  • Leo Peeters

    1 jaar geleden
    Ik hoopte met ouder te worden dat mijn jeukende ogen; mijn lopende neus en mijn niesbuien zouden afnemen, maar helaas. Medicijnen helpen niet (buiten oogdruppels), maar toch één middel om het niezen onmiddellijk te stoppen: het opsnuiven van eau de cologne op een zakdoek. Het werkingsprincipe: door een sterk irriterende stof waar je niet allergisch voor bent op te snuiven, verdring je de zwakkere prikkeling.
  1. ONZE OPINIE. Wie redt de middenklasse in dit land?

    ONZE OPINIE. Wie redt de middenklas­se in dit land?

    Nu al moeten voedselbanken 's avonds openen, omdat er zoveel mensen aankloppen die overdag werken. Het is maar het topje van de ijsberg. Nog eens duizenden anderen kunnen de voedselbank enkel vermijden door hun spaarreserve letterlijk op te eten en op te stoken. Met twee miljoen is die lagere middenklasse in België. Ze zijn boos, bang en voelen zich in de steek gelaten. Makkelijke oplossingen zijn er niet, maar partijen die dit niet als hét belangrijkste thema op de agenda zetten, mogen zich bij de volgende verkiezingen aan een nooit geziene oplawaai verwachten.