Illustratiebeeld. In de faciliteitengemeentes Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode zijn de meeste migratiebewegingen te vinden.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. In de faciliteitengemeentes Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode zijn de meeste migratiebewegingen te vinden. © BELGA

Studie VUB: “Brusselse migratie zorgt voor internationalisering in Vlaamse Rand”

De gemeentes van de Vlaamse Rand hebben een karakter dat veel minder 'Vlaams' is dan andere gemeenten in Vlaanderen. De BRIO-onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Brussel heeft aangetoond dat de aanwezigheid van Brussel zorgt voor meer migratie en verhuisbewegingen, waardoor de Vlaamse Rand internationaler en duurder wordt.

 1. Elia wil eigenaars van zonnepanelen hun stroom laten delen met derden
  9

  Elia wil eigenaars van zonnepane­len hun stroom laten delen met derden

  Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, wil eigenaars van zonnepanelen die geconfronteerd worden met het afschaffen van de terugdraaiende teller op hun digitale meter, de mogelijkheid bieden om hun opgewekte stroom te delen met derden. Technisch moet dat kunnen. Elia heeft op kleine schaal een digitaal platform getest dat de data-uitwisseling hiervoor mogelijk maakt. Maar voor de oplossing effectief op de markt kan gebracht worden, is er wel nog verdere afstemming nodig met de politiek en de regulatoren. Bovendien kan je dit ook niet doen zonder de medewerking van energieleveranciers, klonk het woensdag in de marge van de jaarresultaten.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht