Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © © VRT - Geert Van Hoeymissen

Studie: VRT kampt met wantrouwen onder rechts geörienteerde nieuwsgebruikers

Een opvallend groter aandeel politiek rechts georiënteerde nieuwsgebruikers wantrouwt het nieuws van de openbare omroep VRT en enkele andere media in vergelijking met linkse nieuwsgebruikers. Dat blijkt uit een nieuwsstudie van de VUB-onderzoeksgroep imec-SMIT.

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Vlaamse regering maakt 5,5 miljoen euro vrij voor asbestverwijdering in scholen en welzijnsinstellingen

  Vlaamse regering maakt 5,5 miljoen euro vrij voor asbestver­wij­de­ring in scholen en welzijnsin­stel­lin­gen

  De Vlaamse regering gaat geld vrijmaken om scholen en welzijnsinstellingen asbestveilig te maken. Dat kondigt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) aan in een persbericht. Met de 5,5 miljoen euro extra kan in 165 scholen en 190 zorginstellingen asbest worden verwijderd. “Bij honderden gebouwen kunnen we daarbovenop ook al asbestinventarissen opmaken om toekomstige verwijderingen voor te bereiden”, aldus Demir.