Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

Studie Sciensano: “Bescherming coronavaccins neemt snel af, vooral tegen symptomatische infectie met omikronvariant”

De bescherming die de coronavaccins bieden tegen een besmetting met het virus neemt na enkele maanden stevig af. Vooral tegen de omikronvariant is dat het geval. Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalige studie van gezondheidsinstituut Sciensano in de periode van juli 2021 tot april 2022 bij 1,43 miljoen mensen, waarover Sciensano donderdag bericht op zijn website.

  1. Energiereuzen roepen Fransen op meteen minder energie te gebruiken in aanloop naar winter, bezorgdheid gaat ook op voor ons land

    Energiereu­zen roepen Fransen op meteen minder energie te gebruiken in aanloop naar winter, bezorgd­heid gaat ook op voor ons land

    De grote energiebedrijven hebben er gisteren in Frankrijk bij particulieren en firma’s op aangedrongen om het stroomverbruik onmiddellijk te temperen. Ze deden dat als wapen in de strijd tegen de dreigende energiecrisis. “We moeten collectief werken aan het beperken van ons verbruik om weer speelruimte te krijgen,” aldus de directeuren van TotalEnergies, EDF en Engie in een open brief, die werd gepubliceerd in het weekblad ‘Journal du Dimanche’. De oproep is ook van toepassing op ons land.
  2. Nu corona van de werkvloer is verdwenen: wat is er voor jou veranderd? Onderzoekers willen het graag van u weten

    Nu corona van de werkvloer is verdwenen: wat is er voor jou veranderd? Onderzoe­kers willen het graag van u weten

    De tijd van lege pendeltreinen en zo goed als verlaten kantoorgebouwen is ondertussen weer een ver verleden. Dik twee jaar is het al geleden dat we massaal gingen telewerken, of plichtbewust met een groot boog om de collega’s liepen. Wat is er in die coronatijd voor jou veranderd? Zijn je verwachtingen over werk veranderd? En matchen ze nog met die van je werkgever? Onderzoekers Kathleen Vangronsvelt en Ans De Vos willen het voor een afsluitend onderzoek graag van u weten.