Illustratiebeeld, sperma.
Volledig scherm
Illustratiebeeld, sperma. © Getty Images/Science Photo Libra

Studie: “Coronavirus verhoogt kans op verminderde spermakwaliteit”

Uit de eerste resultaten van een Belgische studie blijkt dat het coronavirus een impact kan hebben op de kwaliteit van sperma. Mannen die besmet waren met het coronavirus, hebben een grote kans op een sterk verminderde spermakwaliteit. “Ik ben geschrokken dat zo een groot aantal patiënten een flinke depressie van zaad had”, zegt gynaecoloog en onderzoeker Gilbert Donders aan HLN LIVE. 

7 reacties

 • Dirk Peeters

  10 maanden geleden
  In de VS wordt de lancering van het medicijn tegen Arthrose door Galapagos om die reden met twee jaar uitgesteld. Hier zal dat wel geen belemmering zijn. Bijwerkingen ... men wil het niet weten.
 • Léon-Bernard Giot

  10 maanden geleden
  Logisch aangezien dit virus het rechtstreekse gevolg is van de overbevolking van de planeet... De natuur verdedigt zich ! Maximum 5.000.000.000 mensen en er zijn er nu dus bijna 3 miljard teveel... Vooral in China en India en in de meeste ontwikkelingslanden... het blanke ras sterft uit... the point of no return is reeds lange tijd voorbij... 
 • serge perot

  10 maanden geleden
  ...onderzoek startte eind juni . 26 stalen , en kan tussen 4 en 6 maanden duren vooraleer weer normaal ... Komaan zeg ...dus alle 26 onderzochten produceren weer bijna normaal, of is er meer aan de hand , en probeert men weer Pampers gewijs ons voorzichtig te waarschuwen voor het voortbestaan van het mensdom ?
 • Johan Goris

  10 maanden geleden
  Dit is misschien wel fantastisch nieuws. Want zo zal de bereidheid van de jongeren groter zijn om het vaccin te nemen. Maar is dit wel echt zo duidelijk? 
 • Ferdi Wuytack

  10 maanden geleden
  Elk gezin 1 of 2 kids is meer dan genoeg. En nog gunstig voor de kas kinderbijslag.