Rebecca Léonard.
Volledig scherm
PREMIUM
Rebecca Léonard. © rv

Studentenpsycholoog Rebecca Léonard: “Het is nu oké om je niet helemaal oké te voelen”

Nu de lessen begonnen zijn, blijken veel studenten vaak toch online les te moeten volgen. Daardoor dreigt de eenzaamheid om de hoek te gluren. Hoe ga je daar als student het beste mee om? “We hopen dat iedereen vrienden heeft om op terug te vallen”, zegt studentenpsycholoog Rebecca Léonard (42) van de VUB aan De Morgen.

  1. Frank Vandenbroucke: “Elke dag sluiten we ziekenhuis voor andere zorg dan Covid-19”

    Frank Vandenbrou­c­ke: “Elke dag sluiten we ziekenhuis voor andere zorg dan Covid-19”

    De verschillende overheden vragen de ziekenhuizen tegen 2 november het aantal bedden voor coronapatiënten te verhogen en niet-dringende operaties die planbaar zijn, gedurende vier weken uit te stellen. Dringende operaties en vitale behandelingen blijven doorgaan. “Wij sluiten elke dag omzeggens een ziekenhuis voor andere zorg dan Covid”, verwees minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) naar het stijgende aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten.
  2. Situatie in woonzorgcentra wordt ernstiger: “17 procent van de Vlaamse rusthuizen heeft minstens 1 Covid-geval"

    Situatie in woonzorg­cen­tra wordt ernstiger: “17 procent van de Vlaamse rusthuizen heeft minstens 1 Co­vid-ge­val"

    De Belgische coronacijfers stijgen razendsnel én over de hele lijn: niet alleen het aantal besmettingen neemt toe, ook het aantal nieuwe hospitalisaties stijgt en de situatie in woonzorgcentra wordt ernstiger. “De stabiliserende trend die we vorige week zagen in de Waalse woonzorgcentra is opnieuw ontspoord”, zo zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van de Crisiscel.