Vertommen
Volledig scherm
© Vertommen

Studentenkot opzeggen dan toch niet kosteloos

Het nieuwe huurdecreet waar de Vlaamse regering aan werkt bevat niet langer de bepaling dat de huurder van een studentenkamer tot twee maanden voor de start het contract kosteloos kan opzeggen. Dat schrijft Trends op zijn website. Het kabinet van Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans bevestigt het nieuws.

4 reacties

 • Jef Van De Plas

  5 jaar geleden
  Richard, een contact is een verbintenis tussen twee ( en lees ook 2 ) partijen, die met mekaar overeenkomen wat er gedurende de duur van het contract tussen die beide partijen toegestaan of verplicht is. Niemand is verplicht van dat te tekenen, maar eens getekend dien je je daar ook aan te houden, en dat is waar de meeste moeite mee hebben.
 • Daniel Den Denker

  5 jaar geleden
  Helemaal geen geldklopperij! De beste periode voor verhuur van studentenkamers is april. Kamers die zouden opgezegd worden, zonder enige vergoeding, in bv juli, kunnen moeilijk nog verhuurd worden en je loopt het risico dat ze 12, of 6 maanden leeg staan. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid opnemen, ook studenten.
 • Jan Vanachter

  5 jaar geleden
  Niet meer dan normaal Richard, contracten dienen nageleefd te worden.
 • Richard Derijcke

  5 jaar geleden
  Homans en haar familie zijn zelf eigenaars van meerdere gebouwe, die ze verhuren. Dit hoeft dus niet te verbazen. Geldklopperij.