De bewuste blokhut in Vorselaar.
Volledig scherm
De bewuste blokhut in Vorselaar. © RV

Studentendoop loopt uit de hand: student (20) in coma

Een student van de KU Leuven ligt in coma na zijn studentendoop bij de vereniging Reuzegom. De jongen moest zoveel visolie drinken dat hij door het hoge zoutgehalte mogelijk een hartstilstand kreeg. Hij was tijdens de doop ook onderkoeld geraakt. De twee andere studenten die dezelfde avond meededen aan de doop moesten ook naar het ziekenhuis. 

68 reacties

 • Etienne Callebout

  3 jaar geleden
  Toch raar dat we daar toch minder van horen dan van de studenten vereniging schild en vriend daar was men direct paraat om iedereente schorsen , hieralles in kalmte afgehandeld maar je het is ook een elitair clubje dan mag alles. Iedereen gelijk voor de wet de ene iets meer dan de andere .
 • Tine Bruggeman

  3 jaar geleden
  Straf? ... Laat club- en ex-club-leden BIJ het lichaam van de overleden student of de kist "waken" tot het moment van de uitvaart. Heel veel sterkte aan de ouders. Het afscheid is onomkeerbaar, definitief,... Tijd heelt geen wonden!!!!
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Hoort een studentendoop niet grappig te zijn in plaats van dodelijk?!
 • Wouter Van de Walle

  3 jaar geleden
  Ochot, de KU Leuven is zwaar geschokt, het is nochtans elk jaar hetzelfde marginale gedrag met die dopen
 • Marcus Camps

  3 jaar geleden
  Hoog tijd dat ze er daar eens een paar vastzetten voor een jaartje. Pure mishandeling mag als het maar om te lachen is of wat !?
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.