De bewuste blokhut in Vorselaar.
Volledig scherm
De bewuste blokhut in Vorselaar. © RV

Studentendoop loopt uit de hand: student (20) in coma

Een student van de KU Leuven ligt in coma na zijn studentendoop bij de vereniging Reuzegom. De jongen moest zoveel visolie drinken dat hij door het hoge zoutgehalte mogelijk een hartstilstand kreeg. Hij was tijdens de doop ook onderkoeld geraakt. De twee andere studenten die dezelfde avond meededen aan de doop moesten ook naar het ziekenhuis. 

68 reacties

 • Etienne Callebout

  4 jaar geleden
  Toch raar dat we daar toch minder van horen dan van de studenten vereniging schild en vriend daar was men direct paraat om iedereente schorsen , hieralles in kalmte afgehandeld maar je het is ook een elitair clubje dan mag alles. Iedereen gelijk voor de wet de ene iets meer dan de andere .
 • Tine Bruggeman

  4 jaar geleden
  Straf? ... Laat club- en ex-club-leden BIJ het lichaam van de overleden student of de kist "waken" tot het moment van de uitvaart. Heel veel sterkte aan de ouders. Het afscheid is onomkeerbaar, definitief,... Tijd heelt geen wonden!!!!
 • Peter Janssen

  4 jaar geleden
  Hoort een studentendoop niet grappig te zijn in plaats van dodelijk?!
 • Wouter Van de Walle

  4 jaar geleden
  Ochot, de KU Leuven is zwaar geschokt, het is nochtans elk jaar hetzelfde marginale gedrag met die dopen
 • Marcus Camps

  4 jaar geleden
  Hoog tijd dat ze er daar eens een paar vastzetten voor een jaartje. Pure mishandeling mag als het maar om te lachen is of wat !?
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Qatargate: Europees Parlement heft parlementaire onschendbaarheid van Belg Marc Tarabella op, corruptievervolging nu mogelijk

  Qatargate: Europees Parlement heft parlemen­tai­re onschend­baar­heid van Belg Marc Tarabella op, corruptie­ver­vol­ging nu mogelijk

  Het Europees Parlement heeft donderdag de parlementaire onschendbaarheid van de Belg Marc Tarabella en de Italiaan Andrea Cozzolino opgeheven. Dat is gebeurd op vraag van het Belgische gerecht, dat de rol van de twee parlementsleden in Qatargate verder wil onderzoeken. Door de zet van het Europees parlement is corruptievervolging van de Belg en Italiaan nu mogelijk. Zelf maakten de twee sociaaldemocraten daartegen geen bezwaar.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.