Priscilla Du Preez/Unsplash
Volledig scherm
© Priscilla Du Preez/Unsplash

Studenten zoeken steeds vaker psycholoog op

Een steeds grotere groep studenten gaat aan hun universiteit of hogeschool naar een psycholoog. Op vijf jaar tijd gaat het om een stijging van veertig procent, zo blijkt uit nieuwe cijfers.

 1. Vrouwen richten zelf nog het woord tot De Pauw: “Als het allemaal zo slecht niet bedoeld is, waarom hou je dan niet op als je dat gevraagd wordt?”
  69

  Vrouwen richten zelf nog het woord tot De Pauw: “Als het allemaal zo slecht niet bedoeld is, waarom hou je dan niet op als je dat gevraagd wordt?”

  Op de tweede dag van het proces tegen Bart De Pauw zijn enkele vrouwen zelf kort even aan het woord gekomen. Vijf onder hen vertelden in enkele minuten hoe ze zich voelden. Maaike Cafmeyer zei dat de berichtenstroom voelde alsof ze langzaam gewurgd werd en wilde weten waarom hij dit met andere vrouwen had gedaan. “Ik zag Bart graag, nog steeds”, zei ze met knikkende stem toen ze hem aankeek, “maar ik begrijp echt niet waarom je al die jonge vrouwen in zo’n positie hebt gebracht.”
 2. Hoge Gezondheidsraad wil gratis PCR-tests voor jongeren die nog op vaccin wachten

  Hoge Gezond­heids­raad wil gratis PCR-tests voor jongeren die nog op vaccin wachten

  De coronapandemie heeft de mentale gezondheid van kinderen, adolescenten en jongvolwassenen zwaar toegetakeld. “Deze crisis heeft de reeds bestaande crisis in de geestelijke gezondheidszorg onder een vergrootglas geplaatst. Geestelijke gezondheid moet meer prioriteit krijgen”, stelt de Hoge Gezondheidsraad (HGR). Daarom pleit de raad ervoor om voor jongeren, in afwachting van een vaccin voor hun leeftijdscategorie, gratis PCR-tests ter beschikking te stellen. “Zodat zij toch op een veilige manier opnieuw aan het sociale leven kunnen deelnemen”, stelt de HGR.