Vier studenten die een kot deelden in Gent, moesten elk 250 euro ophoesten nadat ze op het balkon naar muziek aan het luisteren waren.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier studenten die een kot deelden in Gent, moesten elk 250 euro ophoesten nadat ze op het balkon naar muziek aan het luisteren waren. © Photo News

Studenten mogen dan toch samenleven, zolang ze hun ouders maar niet zien

Een ‘kotbubbel’ heet het officieel niet, maar studenten die onder hetzelfde dak wonen en in het weekend niet naar huis gaan vormen dan toch één huishouden. Maar wat met grote studentenhuizen? De nieuwe ‘verduidelijking’ leidt tegelijk tot heel wat verwarring. In dit artikel proberen we een aantal prangende vragen te beantwoorden.

4 reacties

 • fanny steylaerts

  5 maanden geleden
  Flikken, handen af van de kinderen en de studenten! Menselijkheid en emotionele intelligentie is niet besmettelijk. Wat voor een wereld is dat toch geworden!
 • Chris Van Wesemael

  5 maanden geleden
  Kotstudenten niet naar huis mogen? Doe alstublieft normaal dames en heren politici en virologen!
 • Jean Jaques d’Ardennes

  5 maanden geleden
  Wat een soap is de wereld aan het worden!
 • Fidji Peeters

  5 maanden geleden
  Seponeer de boete van de 4 studenten. Men moet redelijk blijven.
 1. Nee, late brieven door hanenpoten zijn geen flauw excuus van bpost: “Soms kunnen mensen hun eigen geschrift zelfs niet meer lezen”
  PREMIUM
  51

  Nee, late brieven door hanenpoten zijn geen flauw excuus van bpost: “Soms kunnen mensen hun eigen geschrift zelfs niet meer lezen”

  Zijn we anno 2021 allemaal dokters geworden? Of toch minstens in ons handschrift? Bij bpost staat men zich vaak in het haar te krabben, zo blijkt, omdat adressen onleesbaar worden. "Soms kunnen mensen zelfs hun éigen geschrift niet meer lezen." Wie toch iets moois op papier wil zetten, heeft twee opties: ofwel bijlessen volgen, ofwel een kalligraaf inhuren voor het werkje.