File op de E40 richting Brussel in Bertem (archief).
Volledig scherm
File op de E40 richting Brussel in Bertem (archief). © photo_news

Structurele files namen in 2020 met meer dan 60 procent af

De coronamaatregelen hebben er dit jaar toe geleid dat de structurele files met meer dan 60 procent zijn afgenomen ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit een rapport van mobiliteitsbedrijf Be-Mobile. De uitzonderlijke files vielen zelfs nagenoeg helemaal weg na de start van de eerste lockdown in maart.

7 reacties

 • Geert Tamsyn

  3 weken geleden
  OESO raadt aan de samenstelling van het rubber van de banden aan te passen, wat nu ook gebeurt, probleem opgelost. Niet zo voor de remmen, en daar slaat de brandstofwagen weer het slechtste figuur. Lockdown resulteert in 40% vermindering van NOx en roet.
 • raf peeters

  3 weken geleden
  @Ingrid grieten ,dus E wagens zijn facke voor milieu,wat we eigenlijk al wisten E wagens gaan de wereld niet veranderen.Het heeft lang geduurd om de herkomst van fijnstof te accepteren(remmen en banden OESO),gezien E wagens nog meer slijtage aan banden hebben door zeer hoge gewicht en de acceleratie zal hier ook weer jaren duren voor ze het gaan toegeven dat de uitlaat niet de hoofdzondaar is.
 • Geert Tamsyn

  3 weken geleden
  Alsof we de invloed van de lockdowns op het klimaat nu al zouden kunnen zien ...
 • ingrid grieten

  3 weken geleden
  De lockdowns hebben bewezen dat verkeer amper invloed heeft op het gehele klimaat.
 • Sven Goris

  3 weken geleden
  Sommige leven toch echt in hun eigen fantasie en weigeren pertinent de lessen te trekken die moeten getrokken worden daardoor. Loonwagens en de fijnstof fabels, oh frak here we go again... Tijdens de eerste echte grote semi-lockdown was er gezegd dat het fijnstof in de lucht NIET spectaculair gedaald was! en dichter bij u werk gaan wonen.. komaan stop is met zeven en zie de realiteit is in mens!
 1. Steven Van Gucht: “Recente stijging grotendeels te wijten aan terugkerende reizigers”

  Steven Van Gucht: “Recente stijging groten­deels te wijten aan terugkeren­de reizigers”

  Nu de kerstvakantie voldoende ver achter ons ligt, is het opnieuw mogelijk om stilaan een beter zicht te krijgen op de evolutie van de besmettingscijfers. “In vergelijking met vele andere landen doen we het nog steeds goed. Maar de balans blijft fragiel”, zei viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Zo blijkt dat we ons opnieuw meer verplaatsen, wat de verspreiding van het coronavirus en varianten in de hand kan werken.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten