Minister Willy Borsus
Volledig scherm
Minister Willy Borsus © BELGA

Stroomproducenten vrezen bouw onvoldoende gascentrales: "Absoluut onmogelijk om laatste kerncentrales in 2025 te sluiten”

Er dreigen onvoldoende gascentrales te mogen worden gebouwd om de bevoorradingszekerheid van ons land te garanderen na 2025, als de kernuitstap een feit is. Daarvoor waarschuwt FEBEG, de federatie van Belgsiche Elektriciteits- en Gasbedrijven. Eerder vandaag zou Waals minister van Economie Willy Borsus dat het “absoluut onmogelijk is om onze laatste twee kerncentrales in 2025 te sluiten als we onze ambities inzake energietransitie, toegankelijke energie voor burgers en ondernemingen, en leveringszekerheid zonder invoer van energie willen waarmaken”. 

 1. Groene beweging schaart zich achter protest tegen gasturbines in Wondelgem: “Uitstoot is dubbel zo hoog als wat alle Gentenaars samen moeten besparen”
  Gent

  Groene beweging schaart zich achter protest tegen gasturbi­nes in Wondelgem: “Uitstoot is dubbel zo hoog als wat alle Gentenaars samen moeten besparen”

  Na de wekelijkse protesten van de actiegroep Tegengas, stelt nu ook het Gents MilieuFront (GMF) zich vragen bij de komst van nieuwe gasturbines in Wondelgem. De vergunning is nog niet verleend en de milieuvereniging vraagt de stad om het dossier negatief te evalueren. “Het bestuur stimuleert Gentenaars om af te stappen van het gas. De bouw van deze centrale zou hier haaks op staan.”
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?