Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

Stroomprijzen swingen de pan uit: elektriciteit helft duurder, gas kost drie keer zoveel

Een gasfactuur die liefst drie keer duurder is dan vorig jaar en de stroomprijs die ook in de lift zit: de prijzen van grondstoffen staan zó historisch hoog op de internationale markten dat heel wat mensen het in hun portemonnee gaan voelen. En het einde is nog niet in zicht.

517 reacties

 • Marleen Leemans

  2 maanden geleden
  Stel je voor:morgen verkiezing? Wat zou daar het resultaat van zijn?
 • Walter De Vuyst

  2 maanden geleden
  @Anna Vandenberg : energie valt onder de bevoegdheid van Vlaanderen , meer bepaald onder NVA minister Zuhal Demir en ook een stukje onder CD&V minister Crevits en dat voelt de Vlaming in zijn geldbeugel . Groen maakt geen deel uit van de Vlaamse coalitie .
 • Peter Tackaert

  2 maanden geleden
  Het goede nieuws...de oplossingen voor goedkope elektriciteit voor iedereen liggen allang klaar, dus we moeten niet wanhopen. Het slechte nieuws... de oplossingen zullen er pas komen als het echt niet anders meer kan, want deze oplossingen zullen de normale gang van zaken doen (van de huidige gecentraliseerde industrie) volledig op hun kop zetten, en dat wil men zolang mogelijk vermijden. Voor meer info, ga naar mijn laatste facebook posting.
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  Het grootste gevaar bij zeer hoge energieprijzen, en de sterk stijgende grondstofprijzen is een snel oplopende inflatie, waardoor er dagelijkse prijsstijgingen zullen zijn. De werkelijke inflatie tast dan onze koopkracht ernstig aan, waardoor er voor vele jaren stagflatie kan ontstaan met grote sociale onrust..
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  De belangrijkste steunpilaren van onze economie zijn destijds voor een schijntje door paars verkocht aan het buitenland. Nu betalen we daar de rest van ons leven een zeer zware prijs voor. Vivaldi zal wel zorgen voor een resem sociaal tarieven voor de zwakkeren. Het nodige geld vinden ze altijd bij de rest.