Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

Stroomprijzen swingen de pan uit: elektriciteit helft duurder, gas kost drie keer zoveel

Een gasfactuur die liefst drie keer duurder is dan vorig jaar en de stroomprijs die ook in de lift zit: de prijzen van grondstoffen staan zó historisch hoog op de internationale markten dat heel wat mensen het in hun portemonnee gaan voelen. En het einde is nog niet in zicht.

516 reacties

 • Rene Bankschroef

  1 jaar geleden
  Stel je voor:morgen verkiezing? Wat zou daar het resultaat van zijn?
 • Walter De Vuyst

  1 jaar geleden
  @Anna Vandenberg : energie valt onder de bevoegdheid van Vlaanderen , meer bepaald onder NVA minister Zuhal Demir en ook een stukje onder CD&V minister Crevits en dat voelt de Vlaming in zijn geldbeugel . Groen maakt geen deel uit van de Vlaamse coalitie .
 • Peter Tackaert

  1 jaar geleden
  Het goede nieuws...de oplossingen voor goedkope elektriciteit voor iedereen liggen allang klaar, dus we moeten niet wanhopen. Het slechte nieuws... de oplossingen zullen er pas komen als het echt niet anders meer kan, want deze oplossingen zullen de normale gang van zaken doen (van de huidige gecentraliseerde industrie) volledig op hun kop zetten, en dat wil men zolang mogelijk vermijden. Voor meer info, ga naar mijn laatste facebook posting.
 • Lisette Theunis

  1 jaar geleden
  Het grootste gevaar bij zeer hoge energieprijzen, en de sterk stijgende grondstofprijzen is een snel oplopende inflatie, waardoor er dagelijkse prijsstijgingen zullen zijn. De werkelijke inflatie tast dan onze koopkracht ernstig aan, waardoor er voor vele jaren stagflatie kan ontstaan met grote sociale onrust..
 • Lisette Theunis

  1 jaar geleden
  De belangrijkste steunpilaren van onze economie zijn destijds voor een schijntje door paars verkocht aan het buitenland. Nu betalen we daar de rest van ons leven een zeer zware prijs voor. Vivaldi zal wel zorgen voor een resem sociaal tarieven voor de zwakkeren. Het nodige geld vinden ze altijd bij de rest.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.