Volledig scherm
© shutterstock

Stroom 22 procent duurder voor wie nu al krap bij kas zit

Het sociaal tarief voor elektriciteit gaat deze maand met 22 procent omhoog. Dat is slecht nieuws voor veel mensen die nu al moeite hebben om hun energiefactuur te betalen. Maar ook voor de OCMW's, want die zullen vaker moeten bijspringen zonder dat ze daar voldoende middelen voor krijgen. Minister Ducarme maakt 3,7 miljoen euro vrij om de OCMW's bij te staan. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. In een reactie op het nieuws eist sp.a een blokkering van de prijsstijgingen.

80 reacties

 • Jan Baroen

  2 jaar geleden
  Binnen afzienbare tijd komt er een vermogenkadaster,. Gevolg: de middenklasse zal alle belastingen en sociale bijdragen mogen betalen en de superrijken en de ontvangers van een leefloon, een invaliditeitsuitkering of een gewaarborgd inkomen zullen niets meer moeten betalen.
 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  2 jaar geleden
  We weten al sinds 300 jaar dat er een kleiner aantal rijke mensen zijn dan arme, dus moeten die armen meer getaxeerd worden.
 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  malfait christian, kerncentrales open houden die al nu al jaren slecht (lees de helft van de tijd) presteren? U denkt echt dat deze na 2025 beter zullen draaien? Men sluit overal ter wereld kerncentrales als deze ongeveer 40 jaar oud zijn. Omdat deze goed presteren of nog veilig zijn? De huidige regering schafte de gratis hoeveelheid elektriciteit af en verhoogde de taksen. Eet u elektriciteit?
 • Bert Camps

  2 jaar geleden
  Dat ze eerst maar eens snoeien in de voordelen dat de werknemers krijgen die bij de gas- en elektriciteitsmaatschappij werken, waarom moet die hun gas en elentriek bijna gratis krijgen bovenop hun royale wedde?
 • Michel Roman

  2 jaar geleden
  De kracht van verandering in volle glorie.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo