Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © REUTERS

Strijdbijl EU en AstraZeneca nog lang niet begraven: “Europa moét het hard spelen”

Een getouwtrek vanjewelste is het, tussen de Europese Unie en AstraZeneca over de vertraagde leveringen van miljoenen vaccins. Na de inval in de Henegouwse fabriek wordt er nu zelfs gedreigd met het blokkeren van vaccinexport. Een open oorlog voor de ogen van miljoenen EU-burgers die ongeduldig op hun prik wachten. "De druk is zo groot dat Europa niet anders kan dan alles uit de kast te halen", zegt EU-expert Hendrik Vos.

17 reacties

 • Bernard Deplacie

  2 jaar geleden
  Het is een hetze tegen astrazeneca... de andere producenten willen een stuk van hun koek ... wel zal ons dat 10 miljard meer kosten gezien astrazeneca werkt aan kostprijs van 1.78€ per vaccin. Zelf de koning doet mee.
 • Paul Janssens

  2 jaar geleden
  Het zakkenvullende EU instituut is niet in staat van een deftig contract op te stellen.Heel veel gezichtsverlies voor die zakkenvullers als je ziet dat het land dat uit de EU is gestapt mijlen verder staat in het vaccineren dan de EU.Proficiat aan het Verenigd Koninkrijk !
 • Wouter Van de Walle

  2 jaar geleden
  Die fabriek staat in België en worden hier aangemaakt, hou die dan ook voor ons. Dat de andere landen het ook maar zelf ontwikkelen
 • Roland Peeters

  2 jaar geleden
  Als het contractueel is afgesproken wat aantal en prijs betreft heeft Michel gelijk dat hij alle middelen gebruikt,maar als het door laattijdige bestelling gebeurd is moet hij zijn mond houden.
 • karel dillen

  2 jaar geleden
  trek hun vergunning in heel de EU gewoon in, goed voor de concurrentie