Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Strengere straffen voor dronken rijden en vluchtmisdrijf goedgekeurd: dit verandert er

BinnenlandDe Kamercommissie Infrastructuur heeft vandaag het licht op groen gezet voor strengere straffen voor dronken rijden, rijden zonder rijbewijs, vluchtmisdrijf en recidive. Ze keurde een wetsontwerp goed van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en Mobiliteitsminister François Bellot (MR). De tekst moet nu nog langs de plenaire Kamer passeren.

115 reacties

 • William Hi

  5 jaar geleden
  Allemaal demagogie. De meesten kijken met oogkleppen en willen enkel maar het hunne zien. Zijn misschien niet bereid of bekwaam om breder te gaan denken. Altijd maar eigenbelang en loze praat.
 • Diane Bernaerts

  5 jaar geleden
  Nog véél te laks! Maximum 4 jaar als er een dode valt bij een ongeval met vluchtmisdrijf, en rijbewijs minstens drie maanden verliezen? Dat zou gerust 10 jaar cel mogen zijn en sowieso levenslang rijverbod!
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  Chris, de meeste verkeersslachtoffers hebben hun levenslange handicap of overlijden te danken aan hardleerse verkeerscriminelen. Die hardleerse crimineel heeft de bedelstaf volledig aan zichzelf te danken. Een voetganger of fietser krijgt levenslange afhankelijkheid door een hersenletsel, beschadigd rug en of amputatie.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Eerste keer dat ik dergelijk voorstel hoor Sobek Wessels, maar dat is inderdaad een perfecte oplossing!
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  gaat dit ook gelden voor dronken politie en burgemeesters en of een of andere politicus,of rijke snul,in engeland wordt de wagen direct aangeslagen en vernietigd zonder pardon,geleased gehuurd geleend maakt niet uit,pech voor de eigenaar