Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Strengere regels voor privédetectives

Privédetectives en alle andere mensen die 'private opsporingen' doen in ons land krijgen veel strengere regels en verplichtingen opgelegd. Dat schrijft De Tijd.

 1. “Criminelen wereldwijd zijn verzot op gestolen kunst”: ex-rechercheur Hugo Cillis jaagde tien jaar lang op kunstdieven
  PREMIUM

  “Criminelen wereldwijd zijn verzot op gestolen kunst”: ex-recher­cheur Hugo Cillis jaagde tien jaar lang op kunstdie­ven

  Politie en justitie in België beschouwen kunstdiefstallen als een buitenbeentje. Er wordt weinig aandacht aan geschonken. Ten onrechte, vindt commissaris Hugo Cillis (67), die bij de federale recherche in Antwerpen tien jaar kunstdiefstallen heeft onderzocht. “Gestolen kunst is een wereldwijde business waarin zowel gangsters, oplichters, afpersers tot zelfs terreurbendes opduiken.” Lees alle verhalen van voormalige politiemensen in onze reeks Recherche op rust.
 2. Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroorzaakt: parket start moordonderzoek tegen bestuurder (21)
  Play
  Melsbroek

  Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroor­zaakt: parket start moordonder­zoek tegen bestuurder (21)

  Het dodelijke verkeersongeval op de Haachtsesteenweg in Melsbroek (Steenokkerzeel) van vorige week vrijdag werd mogelijk bewust veroorzaakt door de 21-jarige bestuurder. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten. De bestuurder knalde tegen de gevel van een bedrijfsgebouw. De 21-jarige werd in kritieke toestand afgevoerd, maar voor zijn 29-jarige vriendin - die als passagier in de wagen zat - kwam alle hulp te laat. Er werd nu een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord tegen de bestuurder.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter