De federale regering wil tot een rookvrije generatie komen.
Volledig scherm
De federale regering wil tot een rookvrije generatie komen. © Getty Images

Strengere regels rond roken op komst: rookverbod in pretparken, speeltuinen en andere plaatsen met kinderen

UpdateDe federale regering wil roken in attractieparken, dierentuinen, kinderboerderijen en speeltuinen vanaf 2025 verbieden. Dat staat in een antitabaksplan waarvan het kernkabinet het federale standpunt vrijdag heeft goedgekeurd. Als het van de regering-De Croo afhangt komt er ook een verkoopverbod in cafés en op festivals, en vanaf 2028 ook in grote voedingswinkels. De tabaksfabrikanten tonen begrip dat de overheid de tabaksconsumptie wil terugdringen, maar plaatsen grote vraagtekens bij het plan. “Maatregelen afkondigen zonder voorafgaand overleg met de betrokken sectoren getuigt van weinig beleidsernst en verantwoordelijkheidszin.”

44 reacties

 • Eric Servaes

  2 maanden geleden
  Ik ben sigarenroker en juich dit alleen maar toe. Ik rook nooit binnenshuis, nooit op een café terras en nooit op een openbare plaats. Ik rook alleen in mijn tuin ( ik heb geen naaste buren) en in daartoe geschikte sigaarlounges met andere sigarenliefhebbers.
 • Bert De Bruin

  2 maanden geleden
  Waar en bij wie allemaal gaan ze het verlies aan inkomsten halen? Rokers brengen veel meer op als dat ze kosten. Ben zelf niet-roker maar gun de rokers van ganse harte hun rokertje.
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  België het land van verbod en verplichtingen
 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  Iemand met een klein beetje verstand zal uit zichzelf nooit roken op plaatsen waar kinderen zijn.
 • Sandra Colpaert

  2 maanden geleden
  Verbied het ook aan de ingang van café en restaurant en terras en in een overdekte tent , die nu overal her en der opduiken voor kerst
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.