Tot nu bleef fraude bij rijexamens vaak ongestraft.
Volledig scherm
Tot nu bleef fraude bij rijexamens vaak ongestraft. © ANP

Strengere controle en straffen voor frauderen bij rijexamens

Er wordt momenteel nog te veel fraude gepleegd bij rijexamens. Dat vindt minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). Er zal daarom een centraal opvolgsysteem komen om fraude met rijlessen op te sporen. Kandidaten die betrapt worden op een overtreding, zullen vanaf augustus ook strenger bestraft worden.

6 reacties

 • Jules Vermeers

  1 maand geleden
  Of die rijscholen nut hebben daar heb ik mijn twijfels over het zijn vooral goudmijnen. Auto rijden zo in het leerpakket moeten zitten en gratis zijn het is een vak die je nodig hebt net als wiskunde of fysica en ooit ging het zo zijn tot ze de vetpot roken. Moet je ze zien rijden met hun rijbewijs cowboys doen het beter.
 • marc matthys

  1 maand geleden
  @karel flanders : overgesubsidieerde ? Momenteel is het zo dat als iemand verplichte uren heeft gevolgd er een attest wordt afgegeven op het examencentrum voor het ministerie. Zij komen achteraf de rijscholen controleren. J
 • William Van Steertegem

  1 maand geleden
  Om te leren schrijven en rekenen krijgt men in de lagere school 6 jaar tijd om dit aan te leren, om de theoretische kennis te vergaren die nodig is om per auto te leren rijden enkele uren, om de praktische technieken aan te leren eveneens enkele uren. Wanneer gaat men eindelijk eens overschakelen op een degelijk systeem ? Theorie : 150 uren, praktijk : 200 uren Na het behalen van het voorlopige rijbewijs een jaar later verplicht om zowel de theorie en de praktijk volledig te herhalen.
 • Benny Marcelo

  1 maand geleden
  Bij de examencentra verdienen ze dus gemakkelijk geld want veel controleren doen ze daar blijkbaar niet.
 • peter maas

  1 maand geleden
  Misschien ook ineens dit betaalbaar maken?
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten